Hlavní obsah

Lakers vyzve ve finále NBA Detroit

O titul basketbalových mistrů v zámořské lize NBA se s Los Angeles Lakers utkají hráči Detroitu. Sérii s Indianou, která vyhrála základní část celé soutěže, ukončili již v šestém zápase. Detroit v dalším z ostře defenzivně laděných utkání zvítězil 69:65, do finále postoupil po čtrnácti letech a poprvé se představí na palubovce favorizovaných Lakers v neděli.

Článek

"Pistons jsou ten správný tým, který může Lakers vyzvat," konstatoval kouč Indiany Rick Carlisle, který vloni v Detroitu dostal vyhazov po dvou sezonách. "Mají velké hráče schopné se prosadit, umějí doskakovat a mají i hráče, kteří umějí útočit zvnějšku. Mají velkou šanci vyhrát ligu," dodal Carlisle.

Stejně jako v předchozích zápasech byl oporou vítězů Richard Hamilton. Přes tvrdě bránícího Rona Artesta dal sice v prvním poločase jen bod, ale nakonec jich nashromáždil 21, nejvíc v zápase. Jeho důležité koše přišly v závěru, kdy se Detroit necelé čtyři minuty před koncem dostal vůbec poprvé v zápase do vedení.

Na druhé straně Jermain O'Neal dal jen o bod méně, ale neměl tolik pomocníků jako domácí tahoun. Zápas, v němž oba týmy zdaleka nepřesáhly ani čtyřicetiprocentní úspěšnost střelby z pole, zaváněl rekordem v nejmenším počtu nastřílených bodů, nakonec se k minimu přiblížil na pouhé čtyři. Rekordní v historii play off byl alespoň první poločas s pouhými 60 body.

"Spousta lidí předpokládá, že nemůžeme ve finále uspět. My ale do toho jdeme s přesvědčením v mysli i srdci, že vyhrajeme," prohlásil detroitský křídelní hráč Corliss Williamson. Totéž zřejmě cítí i fanoušci, kteří po zápase vyprovodili svůj tým skandovaným pokřikem "Poražte L.A."

Východní konference - finále:
Detroit - Indiana 69:65
Nejvíce bodů: Hamilton 21, B.Wallace 12, R.Wallace 11 - J. O´Neal 20, Croshere 12, Artest 11
Nejvíce asistencí: Hamilton 5 - Johnson 7
Nejvíce doskoků: B. Wallace 16 - Artest a J. O´Neal 10
Konečný stav série: 4:2.

Reklama