Hlavní obsah

Bryantovy trojky spasily Lakers, série vyrovnaná

Ani ve druhém utkání finále play-off NBA nepodali basketbalisté Los Angeles Lakers na vlastní palubovce dvakrát přesvědčivý výkon. V úterním duelu se skvělou obranou Detroitu málem opět prohráli, nebýt spasitele Kobeho Bryanta. Jeho trojka dvě sekundy před koncem rozhodla o prodloužení, v němž si už slavný klub pohlídal vítězství 99:91 a vyrovnal tak sérii na 1:1.

Článek

Lakers koketovali ve druhém utkání s katastrofickým scénářem, kterým by se zapsali do klubové historie, a fanoušci v Staples Centru si stejně jako v neděli prožili pěkné nervy, tentokrát ale mohli odcházet z utkání spokojení.

Čtyřicet sekund před závěrečnou sirénou ztráceli domácí šest bodů. Bryantův úspěšný trojkový pokus však přece jen vlil do žil Lakers naději, Chauncey Billups z Detroitu navíc záhy zkazil šanci zvýšit náskok a Bryant poté rozhodl o prodloužení. V tom už domácí výběr nechyboval a přestřílel soupeře v poměru 10:2.

"Základem úspěchu, kterým jsme dosáhli prodloužení, byla hlavně perfektní přihrávka Shaquilla O'Neala," svěřil se Bryant po utkání. "I když mě stínil Richard Hamilton, měl jsem dost času najít rovnováhu a přesně zacílit," dodal hrdina druhého finálového duelu, který dohromady nasbíral 33 bodů a 7 asistencí.

Finále se nyní stěhuje do Detroitu, třetí zápas série hrané na čtyři vítězství je na programu ve čtvrtek. "Je to obrovská výzva. Nikdo nečekal, že finále bude jednoduchou záležitostí, ale dosavadní duely byly jako psí zápasy - drsné a vyčerpávající," přiblížil Bryant.

Play-off NBA - finále, 2. zápas
LA Lakers - Detroit 99:91 pp
Nejvíc bodů: Bryant 33 - Billups 27.
Nejvíc doskoků: Malone 9 - Wallace 14.
Nejvíc asistencí: Walton 8 - Billups 9.
stav série 1:1

Reklama

Související témata: