Hlavní obsah

Detroit vyhrál, ve finále NBA má znovu navrch

DETROIT

Basketbalisté Detroitu vyhráli třetí zápas finále zámořské NBA a ujali se v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Pistons na své palubovce vedli od začátku do konce a Los Angeles Lakers porazili 88:68. Nejlepším hráčem utkání byl s 31 body Richard Hamilton.

Článek

"Jsem šokován, ale zároveň pyšný na to, jak jsme hráli," řekl trenér Pistons Larry Brown po utkání. Detroit opět výborně bránil, což dokládá fakt, že hrdina druhého klání Kobe Bryant nedal v první půli koš ze hry.

Hráči Pistons Hamilton a Chauncey Billups přestříleli pár Lakers Gary Payton a Bryant 50:17. "Líp jsme bránit nemohli, bylo to skvělé," pochvaloval si Brown.

Bryanta doslova vymazal Tayshaun Prince a hvězda Los Angeles dala v utkání pouze jedenáct bodů. I proto Lakers utkání dohráli s nejnižším počtem bodů v play-off v historii klubu.

Dočká se Východ?

Tým Východní konference nevyhrál titul v NBA od roku 1998, ale zdá se, že Pistons na to mají. "Řekl jsem hráčům, že to je jen jeden prohraný zápas. Máme čas se dostat zpátky na zem a připravit se na čtvrtý zápas," řekl kouč Lakers Phil Jackson.

Hráči Lakers působili bezmocně. Bryant se trápil v útoku, Shaquille O'Neal pod košem, Karl Malone více bojoval s bolavými koleny než se soupeřem a Payton byl pomalý. "Ve všem nás přehráli a hlavně byli lepší v obraně," řekl O'Neal, který má ve finále v kariéře průměr 34,2 bodů na zápas, ale teď dal jen čtrnáct.

Utkání sledovalo 22076 fanoušků. Další příležitost naplnit halu Palace budou mít v neděli při čtvrtém utkání finále.

Výsledek - finále, 3. zápas
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 88:68. Stav série 2:1.

Reklama

Související témata: