Hlavní obsah

Celbová s Novákovou budou hrát o evropské medaile

TIMMENDORFER STRAND

Eva Celbová a Soňa Nováková postoupily na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu do semifinále a v sobotu budou hrát o svou šestou medaili z této vrcholné akce. Ve vyřazovací části turnaje v německém Timmendorfer Strandu je nezastavily ani další Řekyně Vassiliki Karadassiuová a Efrosini Sfyriová, nad nimiž dnes Češky vyhrály 2:1 na sety.

Foto: Novinky

Jedničky českého plážového volejbalu - Soňa Nováková (vlevo) a Eva Celbová.

Článek

Řecké volejbalistky, které před týdnem skončily na turnaji Světového okruhu v japonské Ósace čtvrté, se nakonec u Baltu do dalšího semifinále nedostaly. Začaly přitom výtečně a první set proměnily ve svou hladkou záležitost. V druhé sadě ale Češky přečkaly zlou chvilku, když je soupeřky připravily o nadějný náskok, a dokázaly vyrovnat. Rozhodující dějství pak vypadalo podobně, Řekyně dvakrát dotáhly slibné české vedení, ale při druhém mečbolu zkazila Karadassiuová servis.

Celbová a Nováková už evropský šampionát dvakrát vyhrály a třikrát na něm získaly bronz, naposledy předloni. Před rokem v Turecku vypadly už v osmifinále. Před letošním turnajem hovořila Nováková o čtvrtfinálovém cíli: toho české reprezentantky dosáhly už po odpolední výhře nad jinou řeckou dvojicí Vassiliki Arvanitiová, Efthalia Kutrumaniduová.

V semifinále turnaje, dotovaného částkou 100.000 eur, se Celbová a Nováková v sobotu dopoledne utkají s Norkami Susanne Glesnesovou a Kathrine Maaseideovou. Druhou dvojici tvoří Švýcarky Simone Kuhnová, Nicole Schnyderová-Benoitová s Italkami Danielou Gattelliovou a Lucillou Perrottaovou.

Ze hry už jsou všechny domácí Němky: ve čtvrtfinále neuspěly loňské vicemistryně Andrea Ahmannová v páru s českou rodačkou Janou Vollmerovou ani obhájkyně titulu z Alanye Stephanie Pohlová a Okka Rauová.

ME v plážovém volejbalu
Ženy - čtvrtfinále
Celbová, Nováková (ČR) - Karadassiuová, Sfyriová (Řec.) 2:1 (-13, 16, 13)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články