Hlavní obsah

ME v plážovém volejbalu vyhrály Švýcarky, Češky skončily čtvrté

TIMMENDORFER STRAND

Švýcarky Simone Kuhnová a Nicole Schnyderová-Benoitová jsou novými mistryněmi Evropy v plážovém volejbalu. Na šampionátu v německém Timmendorfer Strandu v sobotu porazily ve finále norskou dvojici Susanne Glesnesová, Kathrine Maaseideová hladce ve dvou setech 21:13 a 21:16.

Článek

Třiadvacetiletá Kuhnová a o osm let starší Schnyderová- Benoitová jsou v aktuálním světovém žebříčku osmé a i v tomto ohledu jim patří primát nejlepších Evropanek. V minulém týdnu dokumentovaly svou formu třetím místem na turnaji Světového okruhu v Ósace.

Před třemi lety získaly Kuhnová a Schnyderová-Benoitová na ME stříbro. Tentokrát měly štěstí v semifinále, když odvrátily dva mečboly svých italských protivnic Daniely Gattelliové a Lucilly Perrottaové. Zápas o zlato pak už měl mnohem jednodušší průběh, trval jen 34 minut a Norky v obou setech poměrně záhy ztratily bodový kontakt.

Glesnesová s Maaseideovou, ač ve světovém žebříčku až dvaatřicáté, vyřadily ve čtvrtfinále obhájkyně loňského titulu Stephanii Pohlovou a Okku Rauovou z Německa. V semifinále jim potom neodolaly ani české reprezentantky Eva Celbová a Soňa Nováková.

Oficiální internetová stránka ME označila za překvapivý už hladký průchod norského páru základní skupinou a kolo od kola pak o Seveřankách psala s čím dál větším obdivem. Jejich hru ocenila i Nováková. "Loni ani letos se jim ve světovce nedařilo, nejlíp byly snad sedmnácté, ale tady zahrály výborně. Stejné překvapení je, že se doma do semifinále nedostaly žádné Němky," řekla ČTK.

Ženská část ME byla dotovaná částkou 100.000 eur, vítězkám z ní patří sedmnáct procent. Celbová a Nováková prohrály v duelu o třetí místo s Italkami Gattelliovou a Perrottaovou 0:2.

Výsledek - finále:

Kuhnová, Schnyderová-Benoitová (Švýc.) - Glesnesová, Maaseideová (Nor.) 2:0 (13, 16).

Výsledek - o 3. místo:

Gattelliová, Perrottaová (It.) - Celbová, Nováková (ČR) 2:0 (15, 20

Reklama