Hlavní obsah

Bryant zůstane v LA Lakers

LOS ANGELES

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant zůstane věrný svému klubu, v jehož dresu se třikrát radoval z trofeje pro vítěze NBA. Vedení klubu nabídlo Bryantovi sedmiletou smlouvu na víc než 136 miliónů dolarů, kterou pětadvacetiletá opora Lakers ve čtvrtek podepsala.

Článek

Bryant se stal po letošní sezóně volným hráčem a všechno nasvědčovalo tomu, že se s Lakers, kde v roce 1996 odstartoval v osmnácti svou profesionální dráhu, rozloučí. Ve hře o vyhlášeného střelce byly celky z Denveru, San Antonia i LA Clippers. Lakers ovšem udělali vše pro to, aby svou hvězdu udrželi.

"Co k tomu mohu říct? Je to prostě neuvěřitelné. Pořád v dresu Lakers," netajil se na čtvrteční tiskové konferenci spokojeností Bryant, který se definitivně rozhodl o den dříve. Konečný verdikt vynesl záhy po odchodu svého věrného parťáka, s nímž tvořil herní pilíře Lakers, Shaquilla O'Neala do Miami. Z Floridy se budou v Los Angeles hlásit Lamar Odom, Caron Butler a Brian Grant.

V zámoří se spekuluje, že Bryant měl v O'Nealově odchodu prsty a že údajně pomohl i k ukončení spolupráce s trenérem Philem Jacksonem, jehož minulý týden nahradil Rudy Tomjanovic. "Jsou to všechno nesmysly, které mně moc ubližují. Rozčiluje mě to. Rozhodli se sami a mě to velmi mrzí. Kdyby bylo všechno ideální, tak jsem tady stále spolu," prohlásil rezolutně.

Bryant se nicméně v současnosti spíš než na basketbal koncentruje na blížící se soudní proces, v němž se v coloradském Eaglu bude hájit proti obvinění, že loni 30. června ve Vailu znásilnil devatenáctiletou recepční hotelu. Soud začíná 27. srpna.

Pokud bude Bryant shledán vinným, hrozí mu až doživotní pobyt ve vězení, nebo dvacetiletá podmínka a pokuta 750 tisíc dolarů. "Všechno je v rukou Božích," odpověděl Bryant na otázku, co očekává v příštích měsících.

Reklama