Hlavní obsah

Olympioničky opět triumfovaly

BRNO

Olympioničky Eva Celbová se Soňou Novákovou splnily roli vysokých favoritek a obhájily titul mistryň republiky v plážovém volejbale. Na pískových kurtech poblíž Brněnské přehrady snadno přehrály ve finále ve dvou setech za pouhou půlhodinu akademické mistryně světa Petrovou a Klapalovou, jimž oplatily porážku ze sobotní kvalifikace.

Foto: archiv

Plážové volejbalistky Eva Celbová (vlevo) a Soňa Nováková.

Článek

Zatímco Celbová s Novákovou zvládly finálový duel naprosto hladce, cestu k němu měly značně trnitou. Teprve v pátek večer totiž zakončily pátým místem svoje účinkování na turnaji Světového poháru v Marseille. "V sobotu jsme vstávaly už v pět ráno a letěly do Vídně, odkud nás pořadatelé domácího šampionátu odvezli autem rovnou do Brna. Není tudíž divu, že se na nás trochu projevila únava," líčila Celbová.

Náš nejlepší pár posledních let musel po sobotní porážce ve svém třetím kvalifikačním střetnutí s Petrovou a Klapalovou do oprav, v nichž prohrával se sestrami Tychnovými už 0:1 na sety a 16:19 ve druhém dějství. Celbová s Novákovou ovšem odvrátily za stavu 19:20 mečbol a zápas nakonec silou vůle přece jen dovedly k úspěšnému konci.

"Ze soboty na neděli jsme se už mohly pořádně vyspat. Odveta se nám proti Petrové s Klapalovou povedla dokonale. Balón nás už poslouchal mnohem víc," radovala se ze svého osmého domácího titulu Nováková. Její parťačka Celbová má na kontě o jedno prvenství méně, v roce 2000 za ni totiž kvůli nemoci zaskočila při tuzemském mistrovství Felbábová.

Mladičké Petrová s Klapalovou naopak vybojovaly na domácím šampionátu svoji premiérovou medaili. Po finálovém utkání však štěstím zrovna nezářily.

"Sobotní výhra nám samozřejmě dodala sebedůvěru. Myslely jsme, že budeme obhájkyním titulu i napodruhé vyrovnanými soupeřkami. Jenže tentokrát se nám vůbec nedařil servis," posteskla si Tereza Petrová.

Reklama

Související témata: