Hlavní obsah

V Utkání hvězd NBA vyhrál Západ, Bryant je v čele pořadí střelců

V Utkání hvězd basketbalové NBA v Orlandu vyhrál výběr Západní konference nad týmem Východu 152:149. Kobe Bryant dal ve vítězném celku 27 bodů a dostal se před Michaela Jordana na první místo historické tabulky střelců. Nejlepším mužem zápasu byl vyhlášen jeho spoluhráč Kevin Durant, autor 36 bodů

Foto: Jeff Haynes , Reuters

Kobe Bryant (vpravo) dal 27 bodů a dostal se před Michaela Jordana na první místo historické tabulky střelců.

Článek

"Byla to zábava, takové Utkání hvězd muselo diváky bavit. S tak dobrými hráči na palubovce nikdy nevíte, co se může stát. Sice jsme vedli o 20 bodů, ale jejich hvězdy začaly trefovat těžké střely a najednou to bylo o bod," řekl po utkání Durant, který strávil na palubovce 37 minut, nejvíc ze všech basketbalistů.

Bryant, který měl před nedělním exhibičním duelem na kontě 244 bodů, postupně překonal Oscara Robertsona (246), Kareema Abdula-Jabbara (251) a v závěru třetí čtvrtiny i Jordana (262). To už měl za sebou střet s Dwyanem Wadem, který mu v úvodu druhé půle způsobil krvavé zranění v obličeji.

All Star Game odstartovala v tradičně ofenzivním duchu, až s přibývajícím časem mužstva začala i bránit. První půli ovládl Západ poměrem 88:69, ale v závěru se musel o vítězství strachovat.

Výběr Východu ještě v poslední části prohrával o 20 bodů, ale povedlo se mu přiblížit na jediný bod. V koncovce neproměnil trojku Deron Williams, který si svůj pokus ještě stihl doskočit a poslal míč LeBronu Jamesovi, který však špatně přihrál.

"Rozhodl jsem se pozdě pro tu nahrávku, a tak to vyústilo ve ztrátu. Určitě bych si přál to vrátit a přihrát lépe," řekl James, nejlepší střelec Východu s 36 body. Jeho miamský klubový spoluhráč Wade nasbíral triple-double za 24 bodů, deset doskoků a deset asistencí.

Reklama