Hlavní obsah

Šlágr extraligy po obratu ovládli volejbalisté Českých Budějovic

České Budějovice

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli šlágr 28. kola extraligy nad druhým Libercem 3:2 a v čele tabulky zvýšili náskok na čtyři body. Jihočeši prohrávali už 0:2 a 8:13, ale nakonec i potřetí v sezoně dokázali Duklu porazit.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Domácí nastoupili s uzdraveným Motysem, na nahrávce dostal překvapivě přednost Habr před Zapletalem. Liberec se dostal do vedení, jeho nápor eliminovalo právě střídání nahrávačů, ale jen na chvíli a úvodní set vyhrála Dukla o dva body. Druhý set měl hodně podobný scénář, zkušení hosté pod taktovkou spolehlivého nahrávače Řezníčka vyhráli znovu nejtěsnějším rozdílem.

Liberec zdobil blok, v prvních dvou setech zaznamenali Severočeši 11 úspěchů a i díky této dovednosti vedli ve třetí sadě už 13:8 a mohli pomýšlet na to, že se na extraligového lídra dotáhnou. Za tohoto stavu ale naskočil místo Motyse do zápasu další rekonvalescent Jakub Novotný, který doléčuje přetržené vazy v kotníku, a podal excelentní výkon.

Domácí díky němu otočili koncovku a set vyhráli 25:21. Bývalý reprezentant byl ústřední postavou i v dalším průběhu a Jihostroj smetl Liberec z kurtu 25:15. Rozjeté domácí už soupeř nedokázal zastavit ani v tie-breaku a Budějovice si po výhře 15:8 upevnily pozici v čele soutěže.

"Zápas měl dva poločasy. Zvrat do utkání přinesli střídající hráči. V úvodu Zapletal a především Novotný. Ten přišel a uhrál pět těžkých balonů, postavil nás na nohy. Je to vydřený bod," řekl domácí trenér Jan Svoboda.

Liberecký kouč Michal Nekola ztraceného zápasu litoval. "Měli jsme výborný vstup do utkání. Bránili jsme a útočili, jak jsme chtěli. V půlce třetího setu začal totální kolaps a domácí se dostali do hry," uvedl.

Uniqa extraliga volejbalistů - 28. kolo:
České Budějovice - Liberec 3:2 (-23, -23, 21, 15, 8).

Reklama