Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce uhájili před Ostravou druhé místo

Liberec

Volejbalisté Liberce nepustili Ostravu na druhé místo extraligové tabulky, v přímém souboji ji navíc porazili ve třech setech. Českobudějovičtí obhájci titulu a lídři soutěže se dlouho nezdrželi v Havířově, kde za hodinu a pět minut zvítězili také 3:0.

Článek

Ráz zápasu pod Ještědem dala koncovka prvního setu. Liberec ji po tuhém boji zvládl lépe a po třech odvrácených setbolech zvítězil 29:27. Ostravští, nedávní vítězové Českého i Česko-slovenského poháru, už se do správného rytmu nedostali a jejich odstup od Dukly v tabulce se zvýšil na pět bodů.

Českobudějovický Jihostroj po pondělní úporné bitvě s Libercem, kterou dokázal otočit ze stavu 0:2 na sety, zvládl bez problémů duel v hale předposledního Havířova. Univerzál Jakub Novotný, jenž v pondělí velkou měrou pomohl duel s Libercem zlomit, dnes s poraněným kotníkem odpočíval, stejně jako první nahrávač Zapletal.

V boji o osmou příčku, zaručující ještě účast v play off, získal Zlín dnes dva body navrch před Brnem, protože se štěstím vyhrál bitvu v Benátkách nad Jizerou. Brno nepřivezlo z Příbrami ani set a na zlínský celek ztrácí pět bodů.

Do konce základní části zbývají ještě čtyři kola.

Uniqa extraliga volejbalistů - 29. kolo:
Benátky nad Jizerou - Zlín 2:3 (23, 19, -23, -23, -14)
Havířov - České Budějovice 0:3 (-15, -17, -22)
Liberec - Ostrava 3:0 (27, 21, 16)
Příbram - Brno 3:0 (15, 16, 31)
ČZU Praha - Odolena Voda 3:0 (19, 13, 19).

Reklama