Hlavní obsah

Volejbalista Štokr je s Trentinem opět ve Final Four Ligy mistrů

Trento

Volejbalista Jan Štokr má s italským klubem Trentino šanci opět vyhrát Ligu mistrů, při dnešním postupu do Final Four přes ligového rivala Maceratu patřil opět k tahounům. Trentino bude o čtvrtou trofej v řadě bojovat za tři týdny v Lodži v Polsku. Štokr zatím Ligu mistrů vyhrál jednou, a to loni.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jan Štokr (vlevo) smečuje přes dvojici hráčů

Článek

Italský obhájce v odvetě s Maceratou nejprve smazal porážku z úvodního duelu play off 2:3 a následně zlatý set se Štokrovou pomocí vyhrál 15:9. Český reprezentační univerzál se blýskl v rozhodující sadě dvěma bloky i několika útoky a celkem přispěl k výhře 11 body.

Spolu s Trentinem a domácím Belchatówem se ve Final Four 17. a 18. března v Lodži představí ještě turecký Izmir a ruská Kazaň.

Český volejbal bude mít v semifinále nejlepší evropské klubové soutěže dvojnásobné zastoupení, protože před Štokrem už ve středu postoupila rovněž legionářka z Itálie Šárka Barborková. Ta však nepatří v kádru celku Villa Cortese do základní sestavy.

Ve Final Four Ligy mistryň jsou také přemožitel Prostějova Fenerbahce Istanbul, Kazaň a Cannes. Závěrečný turnaj LM žen se uskuteční 24. a 25. března, pořadatel zatím nebyl určen.

Odvety 2. kola play off volejbalové Ligy mistrů:
Izmir - Novosibirsk 3:2 (-25, -18, 22, 23, 14) - zlatý set 15:11, první zápas 0:3, postoupil Izmir
Trentino - Macerata 3:0 (18, 22, 21) - zlatý set 15:9 (za domácí Štokr 11 bodů), první zápas 2:3, postoupilo Trentino.
Odveta 2. kola play off volejbalové Ligy mistryň:
Cannes - Vakifbank Istanbul 3:2 (-19, 14, -16, 21, 15) - zlatý set 18:16, první zápas 0:3, postoupilo Cannes.

Reklama