Hlavní obsah

Házenkářky Mostu prohrály v pohárovém čtvrtfinále s Le Havrem

Házenkářky Mostu prohrály v úvodním čtvrtfinále Vyzývacího poháru doma s Le Havrem 18:23, když se jim po vyhraném poločase přestala v závěru zápasu naprosto dařit střelba. Odvetu sehraje poslední český zástupce v evropských pohárech za týden ve Francii.

Foto: www.dhk-banikmost.cz

Házenkářky DHK Baník Most

Článek

"Vzhledem k lazaretu, který momentálně v družstvu máme, a síle soupeře je výsledek v pořádku. Dokud síly stačily, tak jsme hráli s favoritem vyrovnanou partii. První věcí, která nás zabrzdila, byl právě fyzický stav našich holek, když některé z nich už sotva pletly nohama a byla jen otázka času, kdy nás hosté fyzicky zválcují," řekl po utkání trenér Mostu Tomáš Kuťka.

Jeho svěřenkyním vyšel úvod a v osmé minutě vedly 4:1. Jejich soupeřky nemířily přesně a střely, které měly šanci uspět, likvidovala Müllnerová. Francouzky se záhy zkoncentrovaly a ztrátu dotáhly, domácí házenkářky si však až do konce první půle udržely jednobrankový náskok. Starala se o to především přesně pálící reprezentantka Martinková.

O vedení přišly házenkářky Baníku po patnácti minutách hry druhého poločasu (17:17). De Sousaová pak poprvé v utkání poslala do vedení Le Havre a náskok hostů narůstal.

Most to favorizovanému soupeři sám usnadnil. Dlouhých sedmnáct minut nedokázaly domácí hráčky proti tvrdé obraně Francouzek skórovat, nepomohla ani porada při oddechovém času. Do hry vrátila domácí střelkyně až Beňušková v 59. minutě, za stavu 18:23 už ale bylo na obrat pozdě.

"Dneska jsme si určitě ostudu neudělali. Myslím, že holky můžou opustit halu se vztyčenými hlavami," řekl Kuťka, postěžoval si nicméně na některé verdikty rozhodčích v druhé půli. "Několik faulů na naše hráčky nebylo zapískáno, následovaly góly z trháku, brzy nám rozhodčí signalizovaly pasivitu, na našem brankovišti se pak hrálo hodinu. Myslím si, že to trošku pokazilo dojem z utkání," řekl domácí kouč.

Reklama

Související témata: