Hlavní obsah

Washington - Cleveland 101:98Veselý si připsal devět bodů, pět doskoků a dva bloky

Basketbalisté Washingtonu si v letošní sezóně NBA připsali osmou výhru, když na domácí palubovce těsně porazili Cleveland 101:98. Na vítězství Wizards se podílel i Jan Veselý, který zaznamenal devět bodů, pět doskoků a dva bloky. Washington se výhry dočkal po šesti zápasech, i nadále však zůstává druhým nejhorším týmem soutěže.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jan Veselý z Washingtonu smečuje během zápasu s Clevelandem.

Článek

Veselý po několika nepovedených zápasech dal o sobě vědět, během odehraných 22 minut dal devět bodů, pětkrát doskočil míč a povedly se mu dva bloky. Blýskl se i vydařenou smečí při rychlém protiútoku ve druhé čtvrtině.

Z jeho spoluhráčů se sobotní večer nejvíce vydařil Jordanu Crawfordovi, jenž táhl Washington za výhrou 31 body a byl také klíčovou postavou série domácích, po níž ve čtvrté čtvrtině získali desetibodový náskok (96:86).

Cleveland se v závěru ještě nadechl k náporu. Washington se tak mohl radovat až poté, co Anthony Parker v posledních vteřinách minul trojku. "Hrozně moc jsme konečně chtěli vyhrát, ale čas šel pořád tak pomalu," řekl po nervózním závěru Crawford.

Lídr z Oklahomy zaváhal

Nové střelecké maximum sezóny si zlepšil Kevin Love, který při bodových hodech v Portlandu pomohl k vítězství Minnesoty 122:110 dvaačtyřiceti body. Minnesota svého soka porazila poprvé po téměř pěti letech. A Love se vytáhl proti mužstvu, kterému od dětství fandil a v jehož blízkosti vyrůstal.

"Je to tým z mého rodného města. Vždycky jsem byl jejich fanouškem, ale ze všeho nejvíc jsme chtěli konečně zastavit tu hroznou šňůru šestnácti porážek (ze vzájemných zápasů)," prohlásil král večera Love, který přidal i deset doskoků.

Na čtyřicetibodovou hranici se dostal také Němec Dirk Nowitzki, který rovnými 40 body dovedl mistrovský Dallas k výhře nad Utahem 102:96 a zároveň k ukončení série čtyř porážek.

Zaváhal naopak dosavadní lídr NBA. Oklahomě na palubovce Atlanty nepomohlo ani 35 bodů Kevina Duranta a dalších 25 Russella Westbrooka, Thunder prohráli 90:97. Do čela ligy se tak dostalo Chicago.

Výsledky NBA:
Atlanta - Oklahoma City 97:90,
Dallas - Utah 102:96,
Memphis - Detroit 100:83,
New Orleans - Indiana 84:102,
Orlando - Milwaukee 114:98,
Portland - Minnesota 110:122,
Washington - Cleveland 101:98 (za domácí Veselý 9 bodů, 5 doskoků a 2 bloky).

Reklama

Související témata: