Hlavní obsah

Lébl vyzval vedení volejbalového svazu k odstoupení

Bývalý předseda Českého volejbalového svazu (ČVS) Antonín Lébl vyzval v otevřeném dopisu současné vedení v čele se Zdeňkem Haníkem k odstoupení. Lébl tvrdí, že na základě listopadového rozhodnutí městského soudu nebyl předloni odvolán, a žádá o navrácení řízení svazu. K tomu dal funkcionářům lhůtu do 16. března.

Článek

Lébl vedl volejbalový svaz od roku 2005, ale 16. května 2010 ho výbor ČVS odvolal, což Lébl soudně napadl. Obvodní soud pro Prahu 6 mu loni dal za pravdu v tom, že několik bodů usnesení bylo v rozporu se stanovami svazu.

Haník se proti tomu odvolal k pražskému městskému soudu, který Léblovu žalobu zamítl. Lébl však poukazuje na to, že žaloba byla zamítnuta jen proto, že z funkce nebyl odvolán, a neměl tedy právo ji podat.

Lébl nyní žádá, aby se stal opět předsedou a vrátila se i "jeho" správní rada svazu. K tomu ve své výzvě poukazuje na rozhodnutí městského soudu v Praze a vyjádření ministerstva vnitra, které odmítlo registraci nových stanov ČVS. "Neboť jsou v závažném rozporu se zákonem o sdružování občanů," uvedl Lébl.

"Svojí neschopností jste dostali ČVS do kritické situace, která může vyústit v jeho likvidaci. V současné době nemáte mandát ani platný dokument, podle kterého byste mohli svolat konferenci, která může stanovy změnit," napsal Lébl ve výzvě.

"Pan Lébl stále něco píše, ale je tady pravomocný rozsudek, který zamítl žalobu na neplatnost usnesení, a k tomu není co dodat," řekl Haník.

Reklama

Související témata: