Hlavní obsah

Detroit - LA Lakers 88:85 ppLakers prohráli, Bryanta trápila maska

New York

Hosté v poločase prohrávali o čtyři body, ale Pistons minuli prvních čtrnáct střel ve třetí části, za kterou nastříleli pouze devět bodů. Ani vedení 61:54 po třech čtvrtinách však týmu z Kalifornie na vítězství nestačilo. Ještě v základní hrací době musel Lakers zachránit Kobe Bryant, který úspěšnou střelou se závěrečným klaksonem poslal zápas do prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Kobe Bryant

Článek

Bryant měl šanci na vyrovnání i v nastaveném čase, jeho střela za tři body však minula cíl. Nejlepší ligový střelec do utkání nastoupil s novou černou maskou chránící jeho zlomený nos, jenže se mu s ní špatně střílelo, a tak se vrátil k původní průhledné masce. I tak trefil pouze osm z 26 střel z pole, což mu stačilo na 22 bodů. Andrew Bynum zaznamenal 30 bodů a 14 doskoků, Pau Gasol 20 bodů a 10 doskoků, ale lavička Lakers přispěla pouze sedmi body. Hvězdou utkání byl domácí Rodney Stuckey, který dal 34 bodů včetně šesti v prodloužení.

Dirk Nowitzki zachránil Dallas v utkání s New Yorkem, který obhájci titulu porazili 95:85. Německá hvězda nastřílela 24 ze svých 28 bodů ve druhém poločase. Dallas ve třetí čtvrtině vedl až o 19 bodů, ale Knicks začali mocně stahovat a na začátku poslední části se po patnáctibodové šňůře dostali do vedení. Mavericks ale poté předvedli šňůru 14:0 a připsali 23. vítězství ze 40 zápasů.

New York střelecky táhl Amaré Stoudemire s 26 body. Jeremy Lin nastřílel 14 bodů, když trefil jen čtyři ze 13 střel z pole.

"V této zkrácené sezoně není žádný náskok dost velký. Musíme prostě dál hrát, hrát a hrát. Jim se povedla pořádná šňůra, kterou se dostali do vedení, nám se pak povedla podobná, díky níž jsme zvítězili," prohlásil trenér Dallasu Rick Carlisle.

Houston nestačil na Boston

Boston porazil Houston 97:92 po prodloužení. Nejlepším hráčem utkání byl Paul Pierce, který nastřílel sedm ze svých 30 bodů v prodloužení a výrazně pomohl k vítězství Celtics. Utkání do prodloužení poslal Goran Dragič, v nastaveném čase ale Rockets na soupeře nestačili.

Do sestavy Miami se vrátil Chris Bosh, který 20 body pomohl k jasnému vítězství nad New Jersey 108:78. LeBron James nastřílel 21 bodů. Hvězda New Jersey Deron Williams po svém 57bodovém představení proti Charlotte zaznamenal 16 bodů.

Právě Charlotte se postaralo o překvapení dne, když porazilo Orlando 100:84. Nejhorší celek NBA v první půli prohrával až o 20 bodů, navíc byl ve druhé čtvrtině vyloučen jeho trenér Paul Silas. To však paradoxně nastartovalo obrat Bobcats. Ti zakončili poločas šňůrou 14:1, v úvodu druhé půle přidali osm bodů v řadě, převzali vedení a z toho už se Orlando nevzpamatovalo. Hvězdou Charlotte byl Corey Magette s 29 body. Magic se mohli opřít jen o Dwighta Howarda a jeho 15 bodů a 17 doskoků.

Basketbalová NBA:
Boston - Houston 97:92 po prodl.
Charlotte - Orlando 100:84
Dallas - New York 95:85
Detroit - LA Lakers 88:85 po prodl.
Indiana - Atlanta 96:101
Miami - New Jersey 108:78.

Reklama