Hlavní obsah

San Antonio - Washington 112:97Veselý si proti San Antoniu připsal tři doskoky, ale nebodoval

San Antonio

Basketbalisté San Antonia bez problémů porazili v pondělním utkání NBA Washington 112:97. Jan Veselý, který do předchozích dvou zápasů Wizards nezasáhl, odehrál proti favorizovaným domácím 16 minut bez střeleckého pokusu, připsal si tři doskoky, jednu asistenci a jeden získaný míč.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jan Veselý z Washingtonu smečuje během zápasu s Clevelandem.

Článek

San Antonio přehrálo Wizards v prvním poločase 63:49, přičemž celkem 44 bodů nastříleli domácí z vymezeného území. Washington se v poslední čtvrtině na chvíli přiblížil na devět bodů, ale to bylo vše.

Hvězdou utkání byl domácí Tony Parker, autor 31 bodů. "Měli jsme s ním plné ruce práce. Hraje jak nikdo v této lize. Je těžké ho bránit, chápu to, ale v prvním poločase jsme mu umožnili chodit do koše pořád a pořád a pořád," povzdychl si kouč Washingtonu Randy Wittman.

Parkerův spoluhráč Tim Duncan (14 bodů) se posunul na 25. místo v historické tabulce střelců NBA před Clydea Drexlera. Na kontě má nyní 22.207 bodů.

New York ani proti oslabenému Chicagu nezastavil sérii porážek a po šestém neúspěchu za sebou už se pouze dělí o osmou příčku ve Východní konferenci s Milwaukee.

Bulls zvítězili 104:99, přestože jim chyběli Luol Deng, Richard Hamilton a C.J. Watson ze základní rotace týmu. K výhře je přivedl Derrick Rose s 32 body.

Boston si den po prohře s Lakers spravil chuť proti druhému losangeleskému týmu Clippers. V tvrdém utkání zvítězili Celtics 94:85, jen za první půli rozhodčí rozdali pět technických chyb.

Ofenzivní smršť se odehrála ve Phoenixu, kde domácí Suns podlehli Minnesotě 124:127. Hvězdou utkání byl hostující Kevin Love, který potvrdil střelecké kvality 30 body a hlavně trefil v poslední části hned tři z celkových pěti trojek. Husarský kousek se v utkání povedl náhradníkovi Suns Sebastianu Telfairovi, který během pěti vteřin nastřílel šest bodů. Trefil totiž trojku s faulem, proměnil trestný hod a poté hned získal míč a skóroval.

NBA:
Chicago - New York 104:99
LA Clippers - Boston 85:94
New Jersey - Milwaukee 99:105
New Orleans - Charlotte 71:73
Phoenix - Minnesota 124:127
San Antonio - Washington 112:97 (za hosty Veselý 3 doskoky a 1 asistence)
Utah - Detroit 105:90.

Reklama

Související témata: