Hlavní obsah

New Orleans - Washington 89:99Veselý si při výhře Washingtonu připsal čtyři doskoky, ale znovu nebodoval

Basketbalisté Washingtonu zvítězili na půdě New Orleans 99:89 a připsali si desátou výhru v letošní zkrácené sezoně NBA. I přes odchod dvou hráčů si Jan Veselý zahrál za Wizards pouze čtyři a půl minuty.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jan Veselý z Washingtonu smečuje během zápasu s Clevelandem.

Článek

Washington nastoupil už bez Javale McGeeho a Nicka Younga, ale zatím i bez brazilské posily Neného. Přestože měl trenér Randy Wittman k dispozici pouze deset hráčů, jedinému českému zástupci v soutěži to k většímu prostoru na hřišti nepomohlo. Veselý odehrál čtyři minuty a 34 vteřin, což bylo nejméně času ze všech hráčů Wizards. Přesto ostravský rodák stihl nasbírat čtyři doskoky, z toho tři útočné.

Na výhře Washingtonu se výrazně podílel John Wall, který si připsal 26 bodů a 12 asistencí. Důležitý byl i výkon Rogera Masona, který v poslední čtvrtině nastřílel 14 ze svých 19 bodů. Celý tým New Orleans ve čtvrté části dal jen 16 bodů, což rozhodlo o výhře Washingtonu.

Phoenix zaskočil favorizované Los Angeles Clippers na jejich palubovce, kde zvítězil 91:87, přestože nastoupil bez Granta Hilla a Steva Nashe. Clippers vedli před poslední čtvrtinou o 11 bodů, ale závěr vůbec nezvládli. Suns čtvrtou část vyhráli 27:12. Hosty k výhře dovedl Shannon Brown s 21 body. Domácím nepomohlo 25 bodů Blaka Griffina.

"Hrajeme moc individuálně, tak se nedá uspět. Neustále si to stěžujeme vlastními chybami," řekl trenér Clippers Vinny del Negro.

Minnesota podlehla Utahu v prodloužení

Utah porazil Minnesotu 111:105 po prodloužení. Timberwolves vyrovnali sedm desetin vteřiny před koncem normální hrací doby, Utah měl ještě šanci strhnout vítězství na svou stranu, ale po dobře zahrané akci selhal sám pod košem Paul Millsap. Své zaváhání si vynahradil v prodloužení, kde důležitým ziskem, asistencí a košem pomohl k výhře Jazz. Millsap byl kousek od netradičního triple-double, když nasbíral 16 bodů, 11 doskoků a osm získaných míčů. Nejlepším střelcem Utahu byl Gordon Hayward s 26 body. Minnesotu vedl Kevin Love s 25 body.

Oklahoma porazila Denver 103:90. V poločase Thunder o bod prohrávali, ale třetí čtvrtinu vyhráli o 14 bodů a Denver se už nepřiblížil na menší než osmibodový rozdíl. Oklahomu k výhře tradičně dovedli Kevin Durant s 24 body a Russell Westbrook, který dal jen o bod méně.

Dallas se nadřel na výhru s nejslabším celkem soutěže Charlotte. Obhájci titulu prohrávali v poločase, ale nakonec zvítězili 101:96. Dirk Nowitzki k tomu pomohl 27 body. Dallas porazil Bobcats popatnácté v řadě a je i nadále jediným týmem, který s Charlotte nikdy neprohrál od vstupu týmu do soutěže v roce 2004.

Basketbalová NBA:
Dallas - Charlotte 101:96, Denver - Oklahoma City 90:103, LA Clippers - Phoenix 87:91, New Orleans - Washington 89:99 (za hosty Veselý 4 doskoky), Utah - Minnesota 111:105 po prodl.

Reklama