Hlavní obsah

Volejbalista Štokr získal s Trentinem bronz v Lize mistrů, vyhrála Kazaň

Lodž
Aktualizováno

Volejbalový reprezentant Jan Štokr získal s Trentinem v Lize mistrů bronz. Po sobotní porážce v semifinále s Kazaní, která italskému favoritovi překazila plány na čtvrtý triumf za sebou v elitní klubové soutěži, dnes Trentino se Štokrovým přispěním porazilo v Lodži turecký Izmir 3:0. Trofej získala po dramatické pětisetové bitvě Kazaň, která odvrátila s Belchatówem tři mečboly.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jan Štokr (vlevo) smečuje přes dvojici ruských hráčů

Článek

Trentino začalo svou triumfální jízdu Ligou mistrů v dubnu 2009 při Final Four v Praze. O rok později získalo zlato v Lodži a před rokem v Bolzanu byl u vítězství poprvé i Štokr. Tehdy se mu to povedlo jako šestému Čechovi v historii.

Sobotní semifinále s Kazaní (1:3) ho však podobně jako jeho spoluhráče nezastihlo v ideální formě. "První set byl dobrý, pak šel můj výkon i výkon celého týmu dolů. Asi to bylo tím, že jsem strašně moc chtěl a byl příliš nahecovaný. Z toho pramenily některé chyby, které neudělám za celou sezonu. Ani jsem se nemohl trefit do podání," řekl pro web Českého volejbalového svazu.

Trentinu nevyšel jeden z vrcholů sezóny, ale v Itálii už vyhrálo domácí pohár, Superpohár, v říjnu v Dauhá klubové mistrovství světa a čeká ho závěr domácí ligy. Sobotní zklamání si dnes částečně vynahradilo v duelu o třetí místo. Český univerzál k výhře nad Izmirem přispěl 11 body, útočil s úspěšností 65 procent.

"Každá série jednou končí. My jsme za poslední měsíc odehráli mnoho zápasů a možná se to nakumulovalo v semifinále. Tak to ve sportu chodí, Rusové byli prostě lepší," uznal Štokr.

Ve finále sahal po trofeji Belchatów, jenže Kazaň dokázala zachránit ztracený zápas. Ruský celek odvrátil ve čtvrté sadě jeden mečbol, v tie-breaku další dva a po výhře 17:15 pozvedl stejně jako v roce 2008 rovněž v Lodži pohár. Vypjatý duel sledovalo 12 tisíc diváků, z pozice druhého rozhodčího řídil utkání český sudí Milan Labašta.

Reklama