Hlavní obsah

Orlando - Chicago 59:85Basketbalisté Chicaga skvělou obranou znemožnili střelce Orlanda

Basketbalisté se znovu vypořádali s absencí své hlavní opory Derricka Rose a zvítězili nad třetím nejlepším týmem Východní konference z Orlanda 85:59. Ze svého trenéra Toma Thibodeaua udělali hráči nového rekordmana - žádný jiný kouč nedosáhl tak rychle na stovku vítězství. Čtyřiapadesátiletému Thibodeauovi k tomu stačilo 130 zápasů, o jeden méně než držiteli dosavadního maxima Averymu Johnsonovi z působení v Dallasu.

Foto: ČTK/AP

Basketbalista Chicaga Luol Deng (vlevo) přechází přes Turkogla z Orlanda

Článek

Bulls měli proti Orlandu motivaci, před necelými dvěma týdny s nimi utrpěli jednu z pouhých čtyř domácích porážek v této sezoně (94:99). "V Chicagu nám nakopali zadek. Pro nás to tu hodně znamenalo... Je to velké vítězství," radoval se Carlos Boozer. Sám byl lídrem ofenzivy s 24 body, k tomu přidal 13 doskoků. Náhradník John Lucas přispěl 20 body za 21 minut hry. "To hlavní ale byla naše obrana, v ní jsme zahráli zřejmě nejlépe v této sezoně," dodal Boozer.

Inkasovaných 59 bodů je dokonce nový klubový rekord ligového lídra v základní části. Bulls vyhráli pět ze šesti posledních zápasů, z toho počtvrté za sebou nastoupili bez nejužitečnějšího hráče minulé sezony Rose, který léčí třísla. Za posledních šest dnů porazili Býci všechny své nejbližší pronásledovatele ve Východní konferenci - Miami, Philadelphii i Orlando.

Všech šest pondělních zápasů skončilo výhrami hostujících týmů. Výkon dne předvedl Kevin Love, který 36 body a 17 doskoky pomohl Minnesotě k výhře 97:93 v Golden State.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Boston 76:79, Charlotte - Philadelphia 80:105, Denver - Dallas 95:112, Golden State - Minnesota 93:97, New Jersey - Cleveland 100:105, Orlando - Chicago 59:85.

Reklama