Hlavní obsah

Nejužitečnější hráčkou basketbalové ligy byla zvolena Křížová

Praha

Strakonická basketbalistka Kateřina Křížová byla zvolena nejužitečnější hráčkou základní a nadstavbové části ženské ligy. V hlasování trenérů a kapitánek všech dvanácti celků porazila Petru Reisingerovou z VŠ Praha a Michaelu Hartigovou z Hradce Králové.

Foto: čtk

Kateřina Křížová (vpravo) uniká s míčem Belgičance Eveline Decroosové v přípravném basketbalového utkání.

Článek

Dvaatřicetiletá křídelní hráčka Strakonic dosáhla v 31 zápasech dosavadního průběhu sezony v průměru 19,35 bodu na utkání, což ji zajistilo druhé místo mezi nejlepšími střelkyněmi. V listopadu pak 39 body do koše VŠE Praha vytvořila rekord sezony. V užitečnosti pak byla na třetím místě za DeLishou Miltonovou-Jonesovou z USK a Marshae Dotsonovou z VŠE Praha. Strakonice dotáhla k devátému místu po nadstavbové části.

"To jsem dost v šoku. To vážně? Mockrát děkuju," cituje Křížovou tisková zpráva svazu. "Jsem strašně šťastná, na druhou stranu i strašně smutná. Po zraněních jsem se dokázala vrátit, sama sobě jsme dokázala, že vrcholový basketbal není o věku, ale o úsilí, o vůli a o přístupu. Jenže tým Strakonic bych chtěla vidět mnohem výš," dodala hráčka, která před sezonou přišla do Strakonic z Valosunu Brno.

Sama by prý měla problém vybrat nejlepší hráčku. "Poslední dobou se mi líbí Lenka Bartáková z Hradce, určitě by si to zasloužila i Míša Hartigová. Péťa Reisingerová si hraje furt to svoje. Neměly by se ale opomíjet ani hráčky z USK nebo Tereza Pecková z Friska," dodala Křížová.

Konečné pořadí ankety o nejužitečnější hráčku Excelsion ŽBL:
1. Kateřina Křížová (Strakonice)
2. Petra Reisingerová (VŠ Praha)
3. Michala Hartigová (Hradec Králové)
4. Tereza Pecková (Frisco Brno)
5. Hana Nezdařilová (Slovanka MB)

Reklama