Hlavní obsah

Fisher po odchodu z Houstonu podepsal v NBA smlouvu s Oklahomou

New York

Basketbalista Derek Fisher, který se vykoupil ze smlouvy s Houstonem, bude hrát v NBA za nejlepší celek Západní konference Oklahomu City. Sedmatřicetiletý rozehrávač a pětinásobný vítěz elitní zámořské ligy ve středu podepsal s vedením Thunder kontrakt do konce sezóny a hned večer se pěti body podílel na výhře 114:91 nad Los Angeles Clippers.

Foto: ČTK/AP

Kevin Durant z Oklahomy dostal hvězdného spoluhráče.

Článek

"Myslím, že Oklahomě můžu i v 37 letech pomoci k úspěchům a k boji o titul," prohlásil basketbalista, který si na dres vybral právě číslo symbolizující jeho věk. Proti Clippers nastoupil bez jediné minuty tréninku s novými spoluhráči. "Vyhrávání je součástí jeho DNA," ocenil ho trenér Oklahomy Scott Brooks.

Fisher strávil dvanáct a půl sezóny v Los Angeles Lakers, s nimiž získal pět mistrovských titulů. V této sezóně se mu však nedařilo a klub ho v minulém týdnu vyměnil do Houstonu.

Tam ale Fisher hrát nechtěl, neboť v osmém týmu Západní konference neviděl šanci na další ligový triumf. Po nedobrovolném příchodu se proto s Rockets rychle dohodl na podmínkách vykoupení ze smlouvy.

Před touto sezónou byl Fisher jednou z tváří výluky v zámořské soutěži. Jako prezident hráčské asociace NBAPA vedl jednání o nové kolektivní smlouvě.

Reklama

Související témata: