Hlavní obsah

New York Orlando 108:86Basketbalisté New Yorku i bez zraněných opor porazili Orlando

New York

Basketbalisté New Yorku ve středečním utkání NBA nečekaně snadno porazili 108:86 silné Orlando. I když Knicks chyběli Amaré Stoudemire a Jeremy Lin, pojistili si osmou pozici v tabulce Východní konference, která jako poslední zaručuje postup do play-off.

Foto: Sport.cz

Hedo Turkoglu z Orlanda si stěžuje na výrok rozhodčího v duelu s New Yorkem Knicks.

Článek

Orlando v New Yorku vedlo po první části o čtyři body, ale to bylo z jeho strany vše. Ještě pět minut před poločasem Magic prohrávali o koš, jenže Knicks zakončili první půli šňůrou 17:3. Ve třetí čtvrtině New York předvedl dokonce sérii 21:0 a poté se utkání dohrávalo jen z povinnosti. New York má poprvé od ledna více než padesátiprocentní bilanci výher a proher.

Lídrem Knicks byl s 25 body Carmelo Anthony, který přitom také není zcela zdráv, což bylo znát na jeho zhoršeném pohybu po hřišti. Pětadvacet bodů přidal i Iman Shumpert a na 16 bodů se dostal náhradník Steve Novak. Nejlepším střelcem Orlanda byl se 17 body Jameer Nelson.

V dalším překvapivě jasném utkání ve Východní konferenci zvítězilo Chicago, jemuž poosmé v řadě chyběl Derrick Rose, 98:77 v Atlantě. Hawks vedli po první čtvrtině o dva body, ale nedokázali zastavit střelbu Chicaga v druhé části. Hosté v ní trefili pět trojek z pěti pokusů a poprvé z dálky minuli až při těžké střele s klaksonem v poslední sekundě čtvrtiny. Chicago střelecky vedl Luol Deng s 20 body, Carlos Boozer přidal 20 bodů. Za Atlantu nastřílel Josh Smith 19 bodů, ale na něm i jeho spoluhráčích bylo znát, že Hawks hráli pátý zápas v šesti dnech.

Hvězdou dne v NBA se stal Kevin Love, který 40 body a 19 doskoky dotáhl Minnesotu k výhře 88:83 nad Charlotte. Bobcats se tři čtvrtiny drželi na dostřel, ale v úvodu poslední části Love dvěma trojkami za sebou zchladil snahu domácích o vítězství.

Výsledky NBA
Atlanta - Chicago 77:98
Boston - Utah 94:82
Charlotte - Minnesota 83:88
Cleveland - Detroit 75:87
Golden State - New Orleans 87:102
LA Clippers - Phoenix 103:86
New Jersey - Indiana 100:84
New York - Orlando 108:86
Sacramento - San Antonio 112:117
Toronto - Denver 105:96.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články