Hlavní obsah

Nash naznačil, že v létě zváží přestup k basketbalistům Miami

Phoenix

Basketbalisté Miami Heat jsou už nyní označováni za tým hvězd, od léta by se k LeBronu Jamesovi, Dwyanu Wadeovi a Chrisu Boshovi mohl přidat také dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA a jeden z nejlepších nahrávačů v historii soutěže Steve Nash.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Vítězná gesta basketbalistů Phoenixu Steva Nashe (vpravo) a Jareda Dudleyho při utkání s Portlandem.

Článek

Osmatřicetiletému rozehrávači končí v létě smlouva ve Phoenixu a v televizním rozhovoru připustil, že ji zřejmě neprodlouží. Stane se tak volným hráčem.

"Pokud nebude na týmu vidět zlepšení, tak se nevrátím. Rád bych před koncem kariéry získal titul," řekl Nash. Proto by se nebránil nabídce od Miami. "Pokud by se mi ozvalo Miami, naslouchal bych. James je fenomenální hráč, se kterým bych si rád zahrál. Mnoho lidí nemá Miami rádo, že dává dohromady silné individuality. Odvádějí tam ale skvělou práci a já je respektuji," dodal.

Nash ve Phoenix začal kariéru, následně si na šest sezon odskočil do Dallasu, ale od roku 2004 znovu hájí barvy Suns. Stále však čeká na titul, na který zřejmě nedosáhne ani letos. Phoenix je s 25 výhrami a 26 porážkami na 10. místě Západní konference a ztrácí dvě výhry na příčky zaručující postup do play off.

Reklama

Související témata: