Hlavní obsah

Stolní tenisté Číny vyhráli pošesté za sebou MS družstev

Dortmund

Stolní tenisté Číny jsou pošesté za sebou mistry světa v soutěži družstev. Favorizovaný tým porazil v dnešním vyvrcholení šampionátu v Dortmundu 3:0 domácí Němce a získal už osmnáctý titul v historii.

Článek

Němci potvrdili obhajobou stříbrné medaile svou současnou dominanci na evropské scéně, nicméně ve finále dokázala Číňanům vzdorovat jen jejich největší hvězda Timo Boll. Rekordman v počtu kontinentálních titulů podlehl na úvod finále 2:3 Čang Ťi-kchemu a utrpěl první porážku na turnaji.

Totéž prožil v druhém duelu ruský rodák Dmitrij Ovtcharov, jehož zdolala 3:0 světová jednička Ma Long. Třetí bod zařídil olympijským vítězům vicemistr světa Wang Chao výhrou 3:1 nad vicemistrem Evropy Patrickem Baumem.

Z českých družstev dopadly na MS lépe ženy, jež obsadily 18. místo a zajistily si automatickou účast v elitní skupině na příštím šampionátu. Zklamaní opouštěli Dortmund muži, kteří byli až třiadvacátí a nemají jistotu startu v takzvané Championship Division pro 24 nejlepších. Mohou se do ní ovšem ještě dostat na základě postavení v žebříčku před MS 2014 v Tokiu.

Reklama