Hlavní obsah

Toronto - Washington 99:92Veselý hrál v Torontu v základu, ale z výhry se neradoval

New York

Jan Veselý odehrál nedělní utkání NBA v Torontu v základní sestavě a připsal si deset bodů, čtyři doskoky a čtyři asistence. Washingtonu to k vítězství nepomohlo, Wizards prohráli s domácími "Raptory" 92:99. Český basketbalista se do první pětky vrátil po dvou měsících, byl v ní celkově pošesté a s bezmála 35 odehranými minutami si vytvořil nový osobní rekord, v počtu asistencí jej vyrovnal.

Foto: Mike Cassese , Reuters

Jan Veselý sleduje podkošové hrátky Amira Johnsona z týmu Toronta.

Článek

Veselý dostal šanci, protože Washingtonu chyběli zranění pivoti Nené, Trevor Booker a Andray Blatche. Vedle českého nováčka se dalších pět spoluhráčů dostalo do dvouciferných čísel, nejlepší byl Jordan Crawford s 18 body. Nejlepším střelcem Toronta byl s 18 body Andrea Bargnani, domácí náhradníci přestříleli hostující lavičku v poměru 40:20.

Ve šlágru lepší Oklahoma

Ve šlágru mezi vedoucími týmy obou konferencí Oklahoma porazila lídra celé ligy Chicago 92:78 a jako druhý klub si zajistila účast v play off. Oba celky teď mají na kontě 12 porážek, Bulls odehráli o dva vítězné zápasy víc.

Duel měl překvapivě jasný průběh, domácí Thunder vedli ve třetí čtvrtině až o 30 bodů a do té poslední už nezasáhli jejich nejlepší střelci Russel Westbrook (27 bodů) a Kevin Durant (26). "Předvedli jsme naši nejlepší obranu za celou sezonu. Znepříjemnili jsme jim každou přihrávku i střelu. Hráli jsme energicky a tvrdě, to je v takovém utkání výborné," pochvaloval si nasazení svého týmu trenér Oklahomy Scott Brooks.

Nejtěžší prohra Miami v sezóně

Boston rovněž nečekaně vysoko porazil Miami 91:72, což znamená nejtěžší prohru Heat v sezóně. Bostonský rozehrávač Rajon Rondo si připsal triple double za 16 bodů, 14 asistencí a 11 doskoků.

Nejlepší střelecký výkon večera předvedl Kobe Bryant, který 40 body dovedl Los Angeles Lakers k výhře 120:112 nad Golden State. Zatímco o den dříve Bryant trefil až svoji šestnáctou střelu v duelu proti New Orleansu, tentokrát skóroval hned z prvního pokusu po jedenácti sekundách hry a nakonec si připsal 112. zápas v kariéře, ve kterém se dostal alespoň na 40 bodů.

Výsledky NBA:
Boston - Miami 91:72, Houston - Indiana 102:104 po prodl., LA Lakers - Golden State 120:112, Oklahoma City - Chicago 92:78, Orlando - Denver 101:104, Phoenix - New Orleans 92:75, Portland - Minnesota 119:106, Toronto - Washington 99:92 (za hosty Veselý 10 bodů, 4 doskoky a 4 asistence).

Reklama

Související témata: