Hlavní obsah

Washington - Milwaukee 98:112Veselý si v NBA vylepšil střelecké maximum na 14 bodů

Washington

Basketbalista Jan Veselý si v NBA vylepšil osobní střelecký rekord na 14 bodů. Jednadvacetiletý nováček v zámořské lize byl v pondělním zápase nejvytíženějším hráčem Washingtonu, na palubovce strávil 38 a půl minuty. Domácí porážku s Milwaukee 98:112 však neodvrátil.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Jan Veselý atakuje Drewa Goodena z Milwaukee.

Článek

Veselý odehrál dosud nejlepší zápas v NBA. Proměnil šest z devíti střeleckých pokusů z pole i oba trestné hody, navíc doskočil sedm míčů. Washington ale od začátku za soupeřem bodově zaostával a je stále druhým nejhorším týmem celé soutěže před Charlotte.

Milwaukee vedlo již po první části o devět bodů. Washington se v úvodu druhé půle přiblížil na dva body, ale poté Bucks předvedli desetibodovou šňůru a domácí už zápas výrazněji nezdramatizovali. "Měli jsme těžké nohy, neskákalo nám to," řekl kouč Washingtonu Randy Wittman.

Za Wizards nastřílel 23 bodů Jordan Crawford, Kevin Seraphin dal 15 bodů a třetím nejlepším střelcem týmu byl Veselý společně s Johnem Wallem. V bilanci plus/minus však ostravský rodák nasbíral -17.

V dresu Milwaukee hned pět hráčů nastřílelo 15 až 19 bodů, nejlepší byl Brandon Jennings. Bucks nyní ztrácejí pouze dva zápasy na osmou příčku zajišťující postup do play off. "To je paráda, když máme pět nebo šest střelců v dvouciferných číslech. Takhle se bojuje o play off," pochvaloval si týmový výkon Milwaukee Jennigs.

Memphis zaskočil Oklahomu

Memphis zaskočil lídra Západní konference Oklahomu a na jejím hřišti zvítězil 94:88. Hrdinou zápasu byl náhradník O.J. Mayo, jenž dal 22 bodů včetně klíčové trojky 17 vteřin před koncem, kterou zvýšil na rozdíl čtyř bodů. Oklahomu tradičně táhli Kevin Durant s 21 body a Russell Westbrook s 19 body, jenže oba stříleli s úspěšností hluboko pod 50 procent.

Vedoucí celek Východní konference Chicago podlehl Houstonu 93:99. Bulls ještě ve třetí čtvrtině vedli 61:48, ale Rockets vyrovnali díky šňůře 14:1. Houston poté začal být v útoku velice efektivní, zatímco domácí kupili chyby. Chicago prohrálo podruhé za sebou, což se mu už 86 zápasů v základní části nestalo. Rockets k výhře dovedl Goran Dragič s 21 body a Luis Scola s 18 body a 12 doskoky. Chicagu nestačilo 24 bodů Luola Denga.

Šňůra po dvaceti letech

Los Angeles Clippers jasně porazili Dallas 94:75 a zvítězili pošesté v řadě. Taková vítězná šňůra se Clippers povedla po 20 letech. Mužem zápasu se stal Randy Foye, který zničil Dallas 28 body včetně osmi trojek.

Výsledky NBA:
Chicago - Houston 93:99, Dallas - LA Clippers 75:94, Oklahoma City - Memphis 88:94, Portland - Utah 97:102, Sacramento - Minnesota 116:108, Washington - Milwaukee 98:112 (za domácí Veselý 14 bodů a 7 doskoků).

Reklama

Související témata: