Hlavní obsah

Washington - Indiana 96:109Washington s Veselým v základu prohrál poosmé z posledních devíti utkání

Washington

Basketbalista Jan Veselý znovu nastoupil v základní sestavě Washingtonu, ale svým výkonem nepomohl odvrátit prohru s Indianou 96:109. Za necelých 34 minut na hřišti zaznamenal český nováček v NBA osm bodů, tři doskoky a dvě asistence, ale také pět faulů. Středeční program nabídl několik vypjatých šlágrů, v nichž Miami porazilo Oklahomu, San Antonio přehrálo Boston a v losangeleském derby se radovali Lakers.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Jan Veselý (vlevo) v zápase s Indianou.

Článek

Washington prohrál poosmé z posledních devíti utkání. Proti Indianě ztráceli Wizards v poločase jediný bod, ale Pacers ve třetí části trefili šestnáct z 22 střel a dostali se do dvouciferného vedení. Za Indianu, která vyhrála třetí vzájemný duel v sezóně, dal 20 bodů Danny Granger. Wizards držel ve hře Jordan Crawford, který za první půli nastřílel 21 ze svých 28 bodů.

James strůjcem vítězství

Miami porazilo Oklahomu 98:93. Strůjcem vítězství byl LeBron James, který nasbíral 34 bodů, 10 asistencí a sedm doskoků. Navíc dobře bránil Kevina Duranta, který dal 30 bodů, ale ztratil hned devětkrát míč. Miami zvítězilo přesto, že z pole střílelo s úspěšností pouhých 37 procent. Zásluhu na tom měly výborné trestné hody, protože hráči Heat minuli jen tři z 29 pokusů. Oklahomě nepomohlo ani 28 bodů Russella Westbrooka. Do sestavy domácích se vrátil Dwayne Wade, který nastřílel 19 bodů.

"Připomnělo mi to léto, kdy jsme s Kevinem (Durantem) tvrdě trénovali. Vždycky je dobré utkávat se s těmi nejlepšími, mezi které určitě patří," zavzpomínal na tréninkovou dřinu James.

Los Angeles Lakers poprvé v sezóně porazili své městské rivaly Clippers. Na výhře 113:108 měli největší zásluhu Andrew Bynum (36 bodů a osm doskoků) a Kobe Bryant s 31 body. Lakers vedli až o 15 bodů, ale Clippers zabojovali a čtyři minuty před koncem bylo po koši Chrise Paula vyrovnáno 102:102. Lakers si nakonec vítězství pohlídali, protože soupeř v koncovce předvedl několik zbytečných ztrát. Clippers střelecky táhl Caron Butler s 28 body, Chris Paul přidal 22 bodů a 16 asistencí.

San Antonio vyhrálo v Bostonu 87:86 a připsalo si deváté vítězství v řadě. Spurs prohospodařili až sedmnáctibodový náskok, ale v závěru udrželi vítězství, protože Paul Pierce neproměnil dvojku z odskoku zároveň se sirénou. Celtics prohráli po pětizápasové vítězné šňůře.

Nash hrdinou utkání

Phoenix porazil Utah 107:105. Obě družstva se dvacetkrát vystřídala ve vedení. Hrdinou utkání byl Steve Nash, který zaznamenal vítěznou střelu 1,7 sekundy před koncem. Kanadský rozehrávač přitom málem zavinil porážku, protože půl minuty před koncem za stavu 103:100 pro Phoenix ztratil míč a poté fauloval Paula Millsapa při volné cestě do koše. Millsap dostal možnost dvou šestek a Utahu zůstalo držení míče, díky čemuž vyrovnal. Suns ještě více zamotali boj o postup do play off v Západní konferenci. Na devátém místě těsně ztrácejí na sedmý Houston i osmý Denver.

Výsledky NBA:
Washington - Indiana 96:109 (za domácí Veselý 8 bodů, 3 doskoky, 2 asistence), Atlanta - Charlotte 120:93, Boston - San Antonio 86:87, Dallas - Memphis 95:85, LA Clippers - LA Lakers 108:113, Miami - Oklahoma City 98:93, Milwaukee - Cleveland 107:98, Minnesota - Golden State 94:97, New Orleans - Denver 94:92, Philadelphia - Toronto 78:99, Portland - New Jersey 101:88, Utah - Phoenix 105:107.

Reklama

Související témata: