Hlavní obsah

Panathinaikos - Maccabi 86:85Šílející diváci dohnali řecké basketbalisty až do Final Four

Jediný bod rozhodl o tom, že basketbalisté Panathinaikosu Atény udrželi šanci obhájit titul v Evropské lize. Vypjatý pátý zápas čtvrtfinálové série s Maccabi Tel Aviv vyhrál řecký klub 86:85 a přes rivala z loňského finále postoupil do květnového Final Four v Istanbulu.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Basketbalisté Panathinaikosu Atény se radují z vítězství nad Maccabi Tel Aviv.

Článek

Za postup mohl šestinásobný euroligový šampión děkovat zejména rozehrávači Dimitrisi Diamantidisovi. V nejlepším zápase kariéry proměnil pět trestných hodů v posledních sekundách, zastavil poslední akci Maccabi v dramatickém závěru a dohromady nasbíral 25 bodů. V aténské hale mu aplaudovalo 18.700 bouřících diváků.

"Fanoušci nám hrozně moc pomohli. A také hráči do toho dali všechno, od prvního až do posledního," ocenil srbský kouč vítězů Željko Obradovič. "Je to poprvé, kdy se nám podařilo postoupit do Final Four rok poté, co jsme získali titul," ocenil.

Panathinaikos vyhrál Evropskou ligu také v letech 1996, 2000, 2002, 2007 a 2009. V semifinále se 11. května utká s CSKA Moskva, druhou dvojici tvoří jiný řecký tým Olympiakos Pireus a Barcelona. Finálový duel se v Istanbulu uskuteční o dva dny později.

Reklama

Související témata: