Hlavní obsah

Nymburk přijde o nejlepšího střelce, Simmons odchází do Itálie

Nymburk

Basketbalisté Nymburka se budou muset ve zbytku sezony obejít bez svého nejlepšího střelce Chestera Simmonse. Americký křídelní hráč míří do italského celku AJ Milán. S osmifinalistou letošní sezony Evropské ligy podepíše smlouvu po absolvování lékařské prohlídky.

Foto: Petr Horník

Basketbalista Nymburka Chester Tre Simmons

Článek

"Tre Simmons dostal v této sezoně již více nabídek k přestupu do jiných klubů, jako například od Chimki Moskva. Byl naší velkou oporou a my mu tímto děkujeme za jeho přístup a zkušenosti, které nám pomohly k mnoha velkým vítězstvím v této sezoně," uvedl v prohlášení tiskový mluvčí českého mistra Ondřej Šimeček.

Devětadvacetiletý Simmons byl v Nymburku od minulé sezony. V létě si hledal jiné angažmá, ale nakonec se do Česka vrátil a znovu patřil k tahounům. V Evropském poháru ULEB nastřílel v průměru 15 bodů na zápas.

Ještě lépe si vedl ve VTB lize, kde byl s průměrem 16,4 bodů na zápas druhým nejlepším střelcem celé soutěže. V české lize, kde nebyl tolik využíván, si připsal v průměru 12,7 bodů na zápas.

"V tuto chvíli se otevře prostor pro další hráče, aby brali v kritických chvílích zodpovědnost na sebe tak, jako to dokázal Tre. A pochopitelným důsledkem bude i více minut pro ty hráče, kteří s námi budou i v dalších sezonách," doplnil Šimeček.

Reklama

Související témata: