Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 3:1Stav série 3:2Volejbalisté Liberce potřetí zdolali Ostravu, do finále mají blíž

Liberec

Volejbalisté Liberce porazili potřetí v semifinálové sérii Ostravu a mají do finále extraligy blíže. Po dnešní domácí výhře 3:1 vede Dukla 3:2 na zápasy a postup může slavit ve čtvrtek v Ostravě. Na svého soupeře v boji o titul už čekají obhájci z Českých Budějovic.

Článek

Liberečtí hráči do pátého vzájemného zápasu nevstoupili dobře, ale po prohraném úvodním setu zaplněná hala tleskala už výhradně jim. Zvládli famózně především třetí set, v němž dovolili Ostravě jen 13 bodů. Poprvé v sérii se tak ujali vedení.

Kouč Dukly Michal Nekola si oddechl, že se průběh od druhého setu otočil. "Zvláště znát to bylo na obraně, tedy v poli a na bloku. Také dnes platilo, že komu se daří na servisu, ten dělá body a vyhrává. V Ostravě chceme vyhrát, ale naše výhoda je v tom, že máme dvě šance," řekl.

Ostrava loni s Libercem sehrála maximální počet zápasů ve čtvrtfinále a po obrovské bitvě postoupila do medailových bojů. Pokud by ve čtvrtek doma vyhrála, rozhodující duel by se uskutečnil v sobotu pod Ještědem.

"Začali jsme výborně, domácí naopak zakřiknutě. Bohužel jsme ale nevyužili tlak z prvního setu a nastal nám problém s uhráváním bodových balonů. Od té doby už domácí zápasu kralovali a my jsme dělali jen chyby. Doma ale vyhrajeme a do Liberce ještě určitě přijedeme," slíbil svým fanouškům ostravský kouč Zdeněk Šmejkal.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:
Liberec - Ostrava 3:1 (-21, 18, 13, 19)
Nejvíce bodů: J. Hadrava 24, Hýský 15, Staněk 11 - Michalovič 25, Správka 10, Široký a Sobotka po 9. Stav série: 3:2.

Reklama