Hlavní obsah

Štrbíková ani Hadačová neuspěly ani v druhé fázi OH kvalifikace

Lucemburk

Stolní tenistky Renata Štrbíková a Dana Hadačová ani v sobotu nepostoupily z evropské kvalifikace na olympijské hry. Obě české hráčky prohrály v Lucemburku hned ve čtvrtfinále a šanci vybojovat místo v londýnském turnaji ještě mají v neděli, kdy bude zbylých 24 žen bojovat o tři místa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Česká reprezentantka ve stolním tenisu Renáta Štrbíková

Článek

Štrbíkovou i Hadačovou zastavily čínské rodačky. Štrbíková prohrála s Li Qiangbing, reprezentující Rakousko, 2:4 a v italském dresu hrající Tan Wenling porazila Hadačovou těsně 4:3. Češka sice dokázala ze stavu 1:3 vyrovnat na 3:3, ale podobně jako o den dříve proti Polce Natalii Partykové sedmý set ztratila.

V neděli je na pořadu poslední díl evropské kvalifikace. V složitém systému se střetne zbylých 24 hráček o poslední tři poslední postupová místa.

Čeští muži Petr Korbel, Dmitrij Prokopcov a Josef Šimončík v Lucemburku skončili už ve skupinách. Poslední šancí na účast v olympijském turnaji je květnová světová kvalifikace v Dauhá, kde se budou ale rozdávat už jen dvě místa.

Český stolní tenis má jistotu minimálně jedné hráčky v olympijském turnaji. Na základě postavení v žebříčku ITTF si účast zajistila Iveta Vacenovská.

Evropská kvalifikace stolních tenistů v Lucemburku na OH
Ženy:
Skupina U:
Čtvrtfinále: Li Qiangbing (Rak.) - Štrbíková (ČR) 4:2 (5, -6, 6, 13, -5, 7).
Skupina W:
Čtvrtfinále: Tan Wenling (It.) - Hadačová (ČR) 4:3 (6, 8, -6, 10, -7, -8, 3).

Reklama