Hlavní obsah

České Budějovice - Liberec 3:0Volejbalisté Českých Budějovic opanovali první finále extraligy

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli první finálový zápas extraligy. Obhájci mistrovského titulu dnes porazili v domácím prostředí Duklu Liberec hladce 3:0. Hraje se na čtyři vítězství, druhé utkání je rovněž na jihu Čech na programu ve čtvrtek.

Foto: Veis David, ČTK

Michal Sukuba z Českých Budějovic

Článek

Favorizovaný Jihostroj potřeboval k postupu přes Příbram jen čtyři zápasy, zatímco druhá semifinálová série mezi Libercem a Ostravou se natáhla až na maximální počet sedmi utkání. Ušetřené síly se dnes domácím hodily, první finálový duel zakončili už po 73 minutách.

Trenér vítězů Jan Svoboda očekával větší bitvu. "Musím hráče pochválit za výborný, koncentrovaný výkon. Vyhráli jsme zaslouženě," prohlásil.

Liberecký kouč Michal Nekola uznal, že Dukla hrála špatně. "Nedařilo se smečařům, univerzálovi. Jihostroj byl lepší ve všech herních činnostech," konstatoval.

České Budějovice vyhrály první set snadno 25:18. Jihostroj byl v útoku razantnější a brzy vedl 2:0. Severočeši nedokázali ubránit smečaře Filu a Venezuelana Rojase a i třetí set vyhrál favorit hladce.

Kapitán českobudějovického mužstva Michal Sukuba si pochvaloval, že se první zápas vyvíjel podle představ domácích volejbalistů. "Hráli jsme to, co jsme chtěli, Liberec jsme vůbec k ničemu nepustili. Celé play off se nám daří na útoku, to se potvrdilo i tentokrát," řekl Sukuba.

V prvním utkání o třetí místo podlehla Ostrava Příbrami 1:3. Středočeši si tak mohou v pátek ve své hale zajistit bronzové medaile.

Play off extraligy volejbalistů:
Finále, první zápas:
České Budějovice - Liberec 3:0 (18, 22, 16)
Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 73 min. Diváci: 2200.
Sestavy a body:
Č. Budějovice: R. Mach 11, J. Novotný 7, Rojas 9, Sukuba 9, Zapletal 2, Fila 11, libero Juračka - Motys 4, Procházka. Trenér: Svoboda.
Liberec: Pešl 7, Beer 7, Řezníček 4, Hýský 5, Staněk 5, J. Hadrava 5, libero Kopáček - Ticháček, Steffan, Vodvárka 3, Piovarči 1. Trenér: Nekola.
O 3. místo, první zápas:
Ostrava - Příbram 1:3 (-23, -15, 19, -23)
Nejvíce bodů: Michalovič 21, Správka 15, Široký 10 - Kriško 21, Zach 11, Leikep a Čížek po 9.

Reklama

Související témata: