Hlavní obsah

Miami - Chicago 83:72Basketbalisté Chicaga bez Rose nestačili ve šlágru NBA na Miami s Jamesem

Aktualizováno

Basketbalisté Chicaga opět bez zraněného Derricka Rose podlehli ve čtvrtečním souboji nejlepších týmů Východní konference NBA Miami 72:83. Na Západě si důležitou výhru připsal Phoenix, který porazil Los Angeles Clippers 93:90 a vrátil se na osmou příčku.

Foto: Andrew Innerarity , Reuters

Miami k vítězství dovedl LeBron James (vlevo) s 27 body a 11 doskoky.

Článek

Miami k vítězství dovedl LeBron James s 27 body a 11 doskoky. Klíčem k výhře Heat byla obrana v poslední části, kdy floridský celek dovolil soupeři jen 11 bodů. Miami scházel Chris Bosh, ale nastoupil Dwayne Wade, který nastřílel 18 bodů. Statistiky Chicaga vedl náhradník John Lucas s 16 body. Miami na druhém místě Východní konference ztrácí na vedoucí Chicago jeden a půl zápasu.

Ve Phoenixu plály vášně

Utkání plné vášní se odehrálo ve Phoenixu, kde domácí vybojovali vítězství nad Clippers v posledních vteřinách. O výhře rozhodl dvěma šestkami 25 vteřin před koncem Steve Nash, který otočil skóre na 91:90. Čtyři vteřiny před koncem se z obroučky vykroutila trojka hostujícího Mo Williamse a na druhé straně proměnil oba trestné hody Channing Frye. V poslední vteřině ještě mohl vyrovnat trojkou Blake Griffin, ale jeho střela do koše nemířila. Právě Griffin byl ve druhé půli drsně zfaulován Brookem Lopezem, jehož za to rozhodčí vyloučili. Přesto Clippers nebyli s výkonem rozhodčích spokojeni.

"Je to těžké, když se tak snažíte, ale zápas rozhodnou rozhodčí. Bránili jsme tak dobře, jak jen jsme mohli, ale Kevin Fehr (rozhodčí) to asi cítí jinak," rozčiloval se po utkání rozehrávač Clippers Chris Paul, který nastřílel 19 bodů a přidal 10 asistencí. Phoenix se vrátil na osmé místo a má stejnou bilanci jako devátý Utah.

Houston prohrál s nejhorším

Stejně jako oba týmy na tom mohl být i Houston, kdyby neprohrál s nejhorším celkem Západní konference New Orleans 99:105. Houston vedl až o 13 bodů, ale utkání dospělo do prodloužení, které favorit nezvládl. Hvězdou zápasu byl Eric Gordon, který Hornets dovedl k výhře 27 body, Carl Landry přidal 20 bodů. Houstonu nestačilo 23 bodů Gorana Dragiće ani 22 bodů Chase Budingera.

Už jen teoretickou šanci na postup ve Východní konferenci drží Milwaukee, které prohrálo s Indianou 109:118. Milwaukee ztratilo pět z posledních šesti utkání a osmá Philadelphia před ním má náskok tří zápasů. Indiana si pojistila třetí místo v konferenci a vyhrála podeváté z posledních deseti utkání. K výhře ji dovedl Danny Granger s 29 body.

Výsledky NBA:
Detroit - Minnesota 80:91, Indiana - Milwaukee 118:109, Miami - Chicago 83:72, New Orleans - Houston 105:99 po prodl., Phoenix - LA Clippers 93:90.

Reklama

Související témata: