Hlavní obsah

San Antonio - LA Lakers 121:97Bryantův návrat Lakers k výhře nepomohl

Po sedmi zápasech se vrátil do sestavy basketbalistů Los Angeles Lakers Kobe Bryant, kterého trápila pohmožděná holeň na levé noze, ale porážce od San Antonia nezabránil. Vedoucí tým Západní konference NBA zvítězil jasně 121:97.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Kobe Bryant Lakers k výhře nedotáhl.

Článek

Zatímco Bryant se musel spokojit s 18 body, hned trojice opor se dostala na dvacetibodovou hranici. Tim Duncan měl 21 bodů a osm doskoků, Tony Parker 20 bodů a deset asistencí a Manu Ginobili 20 bodů a sedm asistencí.

"Trvalo mi poločas, než jsem se do toho dostal. Ve druhém poločase už jsem se cítil dobře a našel správný rytmus, ale to už byl zápas v tahu," prohlásil Bryant, jež měl na poraněné noze černou ponožku.

Lakers, kteří bez něj vyhráli pět ze sedmi utkání, nevyužili možnost zajistit si výhodu domácího prostředí v prvním kole play off. San Antonio si šestým vítězstvím v řadě udrželo v čele Západní konference náskok před Oklahomou, která vyhrála v Sacramentu 103:92.

Tradičním tahounem Oklahomy byl Kevin Durant, který zaznamenal 29 bodů, 14 doskoků a sedm asistencí. První triple-double v kariéře mu opět unikl. "Celou sezónu si s tím pohrávám, ale ještě to nevyšlo. Snad se jednoho dočkám, než s basketem skončím," uvedl třiadvacetiletý hráč.

New York mohl poprvé po 13 zápasech nasadit Amareho Stoudemira, jenž se zotavil z poranění zad, v Clevelandu ale prohrál 90:98. Stoudemire dal 15 bodů.

NBA:
Atlanta - Boston 97:92,
Charlotte - Memphis 80:85,
Cleveland - New York 98:90,
Dallas - Golden State 104:94,
Sacramento - Oklahoma City 92:103,
San Antonio - LA Lakers 121:97.

Reklama