Hlavní obsah

Los Angeles Lakers - Oklahoma 114:106 PPVýborný výkon Lakers pokazil neuvěřitelný zkrat Peace

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v NBA favorizovanou Oklahomu 114:106 po druhém prodloužení. Zápas svým nábojem připomínal blížící se play off. Dvě minuty před koncem vyrovnané první půle přišel zkrat do té doby výborně hrajícího Metty World Peace, jenž dal vzpomenout na dřívější jméno Ron Artest a s ním spojené výbuchy.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

James Harden leží na palubovce po zásahu loktem od Worlda Peace.

Článek

World Peace měl na kontě již deset bodů, a když přidal další dva po parádní smeči, začal vehementně slavit. Do cesty se mu připletl James Harden a World Peace jej udeřil loktem do hlavy. Harden už se do hry nevrátil, World Peace byl vyloučen.

Tento moment domácí rozhodil a v následujících 14 minutách nastříleli pouze 14 bodů. Oklahoma vedla až o 18 bodů, ale ani to jí nestačilo. Domácím se rozehrál tři čtvrtiny trápící se Kobe Bryant, který zavelel k obratu. Hosté mohli v normální době zvítězit, ale Kevin Durant netrefil trojku v poslední vteřině. Situace se opakovala i v prodloužení, kdy trojku minul Russell Westbrook.

Durant byl nejlepším střelcem zápasu s 35 body, ale spolu s Westbrookem trefili jen 14 z 56 střel. V druhém prodloužení šesti body z celkových 26 rozhodl o výhře Lakers Bryant. Výborně hrál i Pau Gasol, který nasbíral 20 bodů, 14 doskoků a jediná asistence mu chyběla k triple-double.

"Nechal jsem se trochu víc unést oslavami smeče, a bohužel se nešťastně připletl James Harden, kterého jsem neúmyslně trefil loktem," tvrdil po zápase World Peace. Podle videozáznamu se však jednalo spíše o úmysl.

New York přejel Atlantu

New York přestřílel Atlantu 113:112 díky 39 bodům Carmela Anthonyho, který dal i vítězný koš minutu a 40 vteřin před koncem. Ve zbylém času se snad poprvé v utkání začalo bránit a žádný koš už nepadl. Anthony v poslední vteřině pomohl Amaré Stoudemirovi čistě zastavit nájezd Marvina Williamse, který se dožadoval odpískání faulu. Williams vedl statistiky Atlanty s 29 body. Knicks dali 12 trojek, Hawks dokonce patnáct.

James dovedl Miami k výhře

LeBron James 32 body dovedl Miami k výhře 97:88 nad Houstonem, který definitivně přišel o naději na play off. Heat nastoupili bez Dwayna Wada a Chrise Boshe. Rockets vedli šest a půl minuty před koncem 79:73, ani to jim k výhře nestačilo, stejně jako 23 bodů Chandlera Parsonse.

Clippers stále ve hře

Ve hře o vítězství v pacifické divizi se udrželi Los Angeles Clippers, kteří porazili New Orleans 107:98. Clippers ztrácí půl zápasu na Lakers. Hvězdou utkání byl Chris Paul, který proti svému bývalému týmu zaznamenal 33 bodů a 13 asistencí. Randy Foye přidal 24, Blake Griffin 21 bodů.

Denver deklasoval Orlando

Na šesté místo v Západní konferenci před Dallas poskočil Denver, který deklasoval 101:74 Orlando, oslabené o Dwighta Howarda.

Výsledky NBA:
Atlanta - New York 112:113, Charlotte - Sacramento 88:114, Denver - Orlando 101:74, Detroit - Toronto 76:73, LA Clippers - New Orleans 107:98, LA Lakers - Oklahoma City 114:106 po prodl., Miami - Houston 97:88, Minnesota - Golden State 88:93, San Antonio - Cleveland 114:98.

Reklama

Související témata: