Hlavní obsah

Stříbra z extraligy si moc vážíme, kvituje Staněk snažení liberecké Dukly

Kapitán libereckých volejbalistů Lubomír Staněk sice nedovedl svůj tým k mistrovskému titulu, přesto považuje právě skončenou sezónu za úspěšnou. Celek Dukly napravil loňské šesté místo účastí ve finále, v němž nestačil na Budějovice. „Soupeř byl lepší, ale nejsme zklamaní. Považujeme i stříbro za pěkný výsledek,“ svěřil se Staněk v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalisté Liberce si prohlížejí stříbrné medaile za druhé místo v extralize.

Článek

Loni jste se vrátil z Francie do Liberce. Nelitujete toho?

Určitě ne. V cizině jsem byl devět let, získal jsem stříbro a tři bronzy ve francouzské lize. Toho si moc cením, tamní soutěž je velmi kvalitní. Už dříve jsem dlouhodobě plánoval návrat domů, kde bych chtěl ukončit kariéru. Ale ještě se neloučím. Pořád mohu chodit a chci hrát dál (úsměv).

Jakou hodnotu má pro vás čerstvé stříbro z české extraligy?

Určitě velkou. Prožil jsem v Dukle ze svého pohledu úspěšný rok. Ale snad to platí pro celý klub, všechno probíhalo v pohodě. Druhého místa v republice si moc vážíme. Před deseti lety jsem s Duklou slavil titul a jsem rád, že se tady letos sešel tým, který znovu bojoval o nejvyšší příčky.

Můžete charakterizovat současný kádr Dukly?

Myslím, že to bylo krásně skloubené. Měli jsme zkušené i mladé hráče. V jednu dobu jsme se potýkali s marodkou, ale kluci se s tím poprali.

Proč Liberci nevyšlo finále?

Budějovice byly lepší, tak to prostě je. Víc se o tom nedá moc povídat. V sezóně jsme s nimi hráli vyrovnaně, ale ve finále se ukázal rozdíl ve prospěch soupeře.

Co vás čeká v nejbližší době?

Především si dám po té náročné sezóně volno.

Reklama

Související témata: