Hlavní obsah

USK Praha - Brno 82:52Stav série 3:0Basketbalistky USK na cestě za titulem nezaváhaly, Vítečková má už dvanáctý

Praha

Domácí titul obhájily basketbalistky ZVVZ USK Praha v nejrychlejším možném čase. Porazily Frisco Brno i ve třetím finálovém utkání, tentokrát třiceti bodů a mohly na domácí palubovce rozjet mistrovské oslavy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní opory USK Praha Petra Kulichová (čtvrtá stojící zleva) a po její levici Eva Vítečková

Článek
Fotogalerie

„Pařba bude ve stejném aranžmá jako loni, jen začne dřív, protože nemusíme do toho baru cestovat až Brna. Navíc ani žádná cizinka hned vzápětí neodjíždí, takže oslava může být patřičně bouřlivá," říkala Eva Vítečková, která dosáhla už na dvanáctý ligový triumf v kariéře. „Deset jich mám z Brna a teď druhý s USK," líčila česká reprezentantka, která ale nemohla zasáhnout do finálové série kvůli bolavému kotníku.

„Holky to i beze mne zvládly v klidu, nakonec finále bylo možná lehčí než boj o něj proti VŠ. Nenechaly jsme se Brnem potrápit. Požitek z titulu by byl možná silnější, kdyby zápasy finálové série byly dramatičtější, ale zase můžeme být pyšné, jak to tým zvládnul," usmívala se Vítečková.

USK dokázal projít ligovou sezónou bez jediné porážky, jejich aktuální vítězná série čítá 49 zápasů. Nejužitečnější hráčkou finále byla vyhlášená jejich americká pivotka DeLisha Miltonová-Jonesová.

„Vypadá to, že jsme snadno došli za titulem, ale nebylo to takové. Měli jsme mraky zraněných, uvnitř družstva byla ale velká vůle po úspěchu. Brno dlouhá léta kralovalo české lize, my se mu chtěli moc vyrovnat a to nás táhlo dopředu. Byl jsem rád, když jsme věčného rivala dohnali. Teď jsme my druhý rok po sobě na trůnu a zase budou ostatní stíhat nás, v tom je přece sport krásný," přiznal trenér Lubor Blažek, který zvažuje další působení u klubu.

„Teď to nechci řešit, spíš bych si rád ten večer užil a od 15. Května začíná příprava na olympijskou kvalifikaci, tam budou ubíhat mé myšlenky," doplnil Blažek a potvrdil, že Vítečková i Burgrová, které ze zdravotních důvodů nehrály finále, budou na reprezentační akci připravené.

Finále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
ZVVZ USK Praha - Frisco IMOS Brno 82:52 (29:15, 49:33, 71:46)
Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová 23, F. Eldebrinková 21, Mirčevová a Whalenová po 8, Zrůstová 7 - Thomasová 20, Abdiová 12, Pecková 11. Rozhodčí: Lukeš, Kučera, Znamínko. Trestné hody: 11/8 - 17/10. Fauly: 18:14. Trojky: 10:4.
Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: