Hlavní obsah

World Peace dostal v NBA za úder loktem trest na sedm zápasů

Basketbalista Metta World Peace z Los Angeles Lakers si v NBA sedm zápasů nezahraje. Vedení zámořské soutěže dvaatřicetiletého křídelního hráče potrestala za to, že v nedělním utkání udeřil loktem do hlavy Jamese Hardena z Oklahomy.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

World Peace sráží loktem k zemi Jamese Hardena.

Článek

Harden zůstal po úderu zhruba minutu ležet na palubovce a přišel o zbytek zápasu. World Peace byl za napadení protihráče vyloučen. "Otřes mozku ukazuje nebezpečí násilných činů, zejména pokud je terčem oblast hlavy. Bezpečnost hráčů je pro nás na prvním místě," uvedl v prohlášení komisionář NBA David Stern.

Dvaatřicetiletý Peace, který si loni v září změnil rodné jméno Ron Artest, byl během kariéry v NBA potrestán už potřinácté. Celkem kvůli sankcím musel vynechat 111 zápasů, včetně rekordního distancu na 86 utkání z roku 2004, kdy se v Detroitu pustil do rvačky s fanoušky.

Nyní bude World Peace chybět Lakers ve čtvrtek v posledním utkání základní části a poté v následujících šesti duelech. Pokud si Světový mír, jak zní Artestovo nové jméno v překladu, odpyká distanc v této sezóně, přijde na platu o 348 tisíc dolarů (asi 6,6 miliónu korun).

Reklama