Hlavní obsah

Utah - Phoenix 100:88Utah obsadil poslední volné místo v play-off

Posledním postupujícím do play off NBA se v úterý stali basketbalisté Utahu, kteří v přímém souboji o osmou příčku v Západní konferenci porazili Phoenix 100:88. Tým Jazz v pravý čas ukončil sérii sedmi porážek ve vzájemných zápasech a v utkání o všechno porazil tohoto soupeře poprvé od března 2010.

Foto: Nikki Boertman, Reuters

Ke klíčové výhře dovedl Utah Paul Millsap (vlevo) s 26 body a 15 doskoky.

Článek

Ke klíčové výhře dovedl domácí celek Paul Millsap s 26 body a 15 doskoky, Al Jefferson přidal 18 bodů a 16 doskoků. Utah se vrací do play-off po jednoleté odmlce, ještě před měsícem přitom po prohře s Phoenixem byl až na desátém místě v Západní konferenci s úspěšností pod 50 procent. Teď má ještě šanci dostat se na sedmou příčku, pokud Denver prohraje oba své zbývající zápasy.

Los Angeles Clippers podlehli 102:109 Atlantě, přestože Blake Griffin nastřílel 36 bodů a Chris Paul přidal 34 bodů a osm asistencí. Žádný z jejich spoluhráčů už se ale nedostal do dvouciferných čísel.

Po zaváhání městského rivala mají jistotu vítězství v Pacifické divizi Lakers. Pokud Clippers prohrají v posledním utkání s New Yorkem, může se před ně na výhodné čtvrté místo dostat ještě Memphis.

Šlágr se nekonal

Boston porazil Miami 78:66 v utkání, které by normálně bylo šlágrem, ale tentokrát to tak nebylo. Oba celky už mají dané výchozí pozice před play-off, a tak nechaly odpočívat své hvězdy. Do zápasu nezasáhli domácí Rajon Rondo, Kevin Garnett a Ray Allen a na druhé straně LeBron James, Dwyane Wade a Chris Bosh.

Miami v první půli vedlo o 11 bodů, ale Boston dokázal zápas otočit díky svým náhradníkům. Střelcem zápasu byl bostonský Saša Pavlovič s 16 body, Miami, jehož hráči se dopustili 25 ztrát, vedl s pouhými 12 body Dexter Pittman.

"Za 11 let, co jsem v NBA, tohle bylo to nejhorší utkání, které jsem zažil," nebral si servítky křídelní hráč Miami Shane Battier.

Výsledky NBA:
Atlanta - LA Clippers 109:102, Boston - Miami 78:66, Golden State - New Orleans 81:83, Oklahoma City - Sacramento 118:110, Utah - Phoenix 100:88.

Reklama

Související témata: