Hlavní obsah

Kolocová, Sluková zahájily olympijskou sezónu pátým místem

San-ja

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková zahájily olympijskou sezónu pátým místem na turnaji Světového okruhu v Číně a vyrovnaly svůj nejlepší výsledek. České hráčky si tak upevnily postupovou pozici v olympijském žebříčku pro Londýn, který se uzavře v polovině června.

Článek

Kolocová se Slukovou byly před začátkem sezony v pořadí pro OH třinácté, přičemž na londýnské hry se dostane na základě žebříčku šestnáct párů. V čínském dusnu a vedru se probojovaly až na pátou příčku opravným pavoukem, kde je vyřadily stejně jako ve druhém kole hlavní soutěže Rakušanky Sara Montagnolliová a Barbara Hanselová.

"V hlavní soutěži jsme s nimi bojovaly hodinu a osm minut, ale bohužel jsme neproměnily třikrát mečbol a prohrály," uvedly na svém webu české beachvolejbalistky, které ve městě San-ja zopakovaly umístění ze sezóny 2010 a předloni se podělily o ocenění Nováček roku na Světovém okruhu.

V opravách vyhrály čtyřikrát, než v sobotu podlehly Rakušankám 12:21 a 18:21. Montagnolliová s Hanselovou jsou v semifinále jedinou evropskou dvojicí, o medaile budou bojovat také Brazilky Larissa s Julianou, Talita s Antonelliovou a domácí favoritky Süe Čchen, Čang Si.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen v San-ji (Čína):
Opravy:
4. kolo: Kolocová, Sluková (4-ČR) - Bansleyová, Maloneyová (15-Kan.) 2:0 (17, 15),
5. kolo: Montagnolliová, Hanselová (20-Rak.) - Kolocová, Sluková 2:0 (12, 18).

Reklama