Hlavní obsah

Chicago - Philadelphia 103:91Stav série 1:0Chicago vstoupilo do play-off vítězně, přišlo ale o Rose

Chicago

Vítězové základní části NBA Chicago Bulls vstoupili úspěšně do play-off, ale výhra 103:91 nad Philadelphií pro ně měla hořkosladkou příchuť. V zápase si totiž poranil koleno Derrick Rose a pro hvězdu týmu a loňského nejužitečnějšího hráče ligy skončila sezóna.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Zraněná hvězda Chicaga Derrick Rose.

Článek

Rose, který z různých zdravotních důvodů zmeškal v průběhu sezóny dalších 27 zápasů, se bez cizího zavinění zranil 90 sekund před koncem zápasu, ve kterém byl s 23 body nejlepším střelcem a jen jedna asistence a jeden doskok mu chyběly k završení triple doublu. Vyšetření odhalilo v levém koleně přetržený přední zkřížený vaz.

Naděje Bulls na zisk titulu po ztrátě hlavní hvězdy poklesly, nicméně tým už v sezoně ukázal, že si i bez Rose dokáže poradit. Z 27 zápasů, ve kterých loňský majitel ocenění MVP chyběl, vyhráli "Býci" osmnáct. "Jsme tým. Společně bráníme i doskakujeme. Chceme Derricka (Rose) na hřišti, ale víme, že jsme schopni hrát i bez něho," řekl za mužstvo Joakim Noah.

Druhý celek Východní konference Miami uštědřil lekci sedmému New Yorku. Ještě v polovině druhé čtvrtiny Knicks prohrávali pouze 29:30, ale poté Miami předvedlo na play off nevídanou šňůru 32:4 a bylo po zápase. Domácí vyhráli jasně 100:67, LeBron James k tomu pomohl 32 body.

Domácí prostředí naopak nevyužila Indiana a prohrála s Orlandem 77:81. V Západní konferenci Oklahoma vydřela vítězství 99:98 nad obhájci titulu z Dallasu. Hrdinou domácích byl Kevin Durant, který trefil vítěznou střelu vteřinu a půl před koncem. Dallas ještě dvě a půl minuty před koncem vedl o sedm bodů.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 1. zápasy:
Chicago - Philadelphia 103:91,
Miami - New York 100:67,
Indiana - Orlando 77:81.
Západní konference - 1. zápas:
Oklahoma City - Dallas 99:98.

Reklama