Hlavní obsah

Veselý už je doma z Washingtonu a čeká ho pracovní oběd s reprezentačním trenérem

Praha

Jediný český basketbalista v NBA Jan Veselý je už doma. Přiletěl z Washingtonu v úterý před polednem a mohl si říct konec dobrý, všechno dobré. Wizards totiž sezónu uzavřeli šestou výhrou v řadě. Přes nejdelší klubovou sérii bez porážky od listopadu 2007 ale skončili zkrácenou sezónu s bilancí 20 výher a 46 porážek na předposledním místě konferenční tabulky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Veselý mluví s novináři po příletu do Prahy z Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

„Až v závěru sezóny se nám začalo skutečně dařit, poslední měsíc to bylo podle představ. Začali jsme hrát hodně týmově, skončili na dobré vlně, a tak máme na čem stavět. Pro příští sezónu by měl být tým určitě stabilizovanější," říkal Veselý, jehož těšilo, že od trenéra Wittmana ke konci dostal hodně minut na hřišti i příležitost dokázat, co umí.

„Sezóna byla ale hodně náročná, měli jsme i šňůru sedmi zápasů v devíti dnech," říkal Veselý, který si musel zvykat na postu menšího pivota, zatímco před odchodem do zámoří hrál v Partizanu Bělehrad spíš křídlo. „Začátky nebyly jednoduché, ale cítil jsem se s každým zápasem lépe. Nakonec bylo škoda, že sezóna končila v okamžiku, kdy nám to začalo opravdu jít," mínil Veselý, jenž je vyznavačem týmového pojetí basketu a rád smečuje, ale během zkrácené sezóny za oceánem se snažil vyhovět i trenérovi, který po něm chtěl hrát agresivněji pod košem.

Ještě před odletem absolvoval individuální pohovor právě s koučem, stejně jako všichni hráči Washingtonu. „Bavili jsme se o tom, co všechno zlepšit. Musím pracovat hlavně na střelbě zvenku. Teď si dám pár týdnů oraz, pak ale začne individuální příprava," tvrdil Veselý, jenž v zámoří konzultoval i své letní plány s kondičním trenérem v klubu.

„Musím být dobře připraven na nový ročník NBA. Na rozdíl od toho letošního, kdy výluka zkrátila i kempy, bude delší čas, a to vítám." Otázku zapojení do reprezentace při srpnové kvalifikaci ME ale nechal Veselý zatím otevřenou.

„Budeme o tom určitě brzy s trenérem Budínským i manažerem Zídkem mluvit. Vidím to na nějaký pracovní oběd příští týden. Asistent kouče Taylor se byl podívat na poslední zápas Washingtonu, teď musíme hledat, jestli moje letní příprava půjde skloubit s akcemi národního mužstva," říkal 22letý hráč a jen naznačil své stanovisko: „Rozhodně nevylučuji, že za reprezentaci nastoupím, ale mojí prioritou je být co nejlépe připraven na účinkování v dresu Washingtonu."

Rozhovor s Janem Veselý si přečtěte ve středečním Právu

Reklama