Hlavní obsah

Chicago - Philadelphia 92:109Stav série 1:1Chicago bez Rose nezvládlo druhý zápas s Philadelphií

Basketbalisté Chicaga bez svého zraněného lídra Derricka Rose nezvládli druhé utkání série play off s Philadelphií a prohráli 92:109. Vyrovnat dokázal i Boston v Atlantě po vítězství 87:80, zato v Západní konferenci se Los Angeles Lakers ujali nad Denverem vedení už 2:0, druhý domácí zápas vyhráli i díky 38 bodům Kobeho Bryanta 104:100.

Foto: Jim Young, Reuters

Smutný basketbalista Chicaga Bulls Kyle Korver

Článek

Osud Chicaga se naplnil ve třetí čtvrtině, kterou vítězný tým základní části prohrál 14:36. "V této části jsme hráli nejlepší basketbal, jaký jsem kdy od našeho týmu viděl," konstatoval trenér Sixers Doug Collins. K výhře dovedl hosty rozehrávač Jrue Holiday s 26 body, Lou Williams přidal 20, nejlepším střelcem Chicaga byl Joakim Noah s 21 body.

"Bez Rose je to jiné, ale rozhodně to není výmluva. My umíme hrát líp," řekl Noah. "Jsme zklamaní, ale zabojujeme, ještě je před námi hodně basketbalu," dodal.

Boston se musel obejít bez potrestaného Rajona Ronda i bez zraněného Raye Allena. V Atlantě ale zazářil Paul Pierce, který nastřílel 36 bodů a doskočil 14 míčů. Domácí Hawks vedli ještě tři minuty před koncem třetí části o 11 bodů, ale od té chvíle nastříleli už jen 15 bodů, zatímco samotný Pierce jim jich ve stejném časovém úseku nasázel 18.

Bryant dal proti Denveru ještě o dva body víc než Peirce, navíc jej po triple doublu z předchozího zápasu znovu skvěle doplnil Andrew Bynum, autor 27 bodů a devíti doskoků. Lakers v této sérii ještě ani jednou neprohrávali.

První kolo play-off NBA:
Východní konference - 2. zápasy:
Atlanta - Boston 80:87 (stav série 1:1), Chicago - Philadelphia 92:109 (stav série 1:1).
Západní konference - 2. zápas:
LA Lakers - Denver 104:100 (stav série 2:0).

Reklama

Související témata: