Hlavní obsah

Veselá dala basketbalové reprezentaci přednost před WNBA

Praha

Basketbalistka Jana Veselá se rozhodla dát přednost národnímu týmu a kvalifikaci o účast na olympijských hrách v Londýně před působením v nejkvalitnější lize světa WNBA. Znovu ji lákal Seattle Storm, za který hrála před dvěma lety, nabídku ale odmítla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalistka Valencie Jana Veselá

Článek

"Brian Agler (manažer Seattlu) mi volal, že by mě chtěl, a ptal se, jestli bych neměla zájem. Já už ale nechci opakovat ten rok 2010, který byl pro mě hodně náročný. Řekla jsem tedy, že buď WNBA, nebo reprezentace. A reprezentace je pro mě to hlavní," řekla Veselá novinářům na dnešní tiskové konferenci.

Ráda by s národním týmem postoupila už na své třetí olympijské hry. "Olympiáda je pro mě to nejvíc. Není to jen basketbalový turnaj, ale společenská událost. Motivace je veliká," přiznala Veselá.

Přebije Londýn Atény?

Zatím nejvíce si užila hry v Aténách v roce 2004. "To byla první olympiáda, něco nového, takže to bylo asi nejvíc. Možná i kvůli tomu, že tam byl ten pocit, že je člověk konečně na olympiádě, že to dokázal. Teď je ale Londýn navíc krásné město, takže uvidíme, jestli to v případě postupu přebije Atény," dodala.

Nepochybuje o tom, že se do Londýna podívá. "Sice nás v kvalifikaci nečeká nic lehkého, ale uděláme všechno pro to, abychom postoupily. Jsme zkušený tým a jsme zvyklé hrát tyto zápasy o život," připomněla například úspěch v kvalifikaci o hry v Pekingu.

Tým navíc posílí rozehrávačka Hana Horáková, která se vrací po dvou letech. "Hanka je kvalitní hráčka a bude velkou posilou. Viděly jsme se spolu při finále Euroligy v Istanbulu a bavili jsme se o tom. Sama říkala, že má zájem reprezentovat, takže jsem jí nemusela přemlouvat," prozradila Veselá.

Postup na olympijské hry by pro Veselou byl uzavřením velmi vydařené sezony. S Valencií vyhrála jak Evropskou ligu, tak i španělskou nejvyšší soutěž. "Jedinou kaňkou je porážka se Salamankou ve finále Královského poháru. Jinak jsme vyhrály všechno, takže spokojenost je veliká," řekla Veselá. "Snad to teď potvrdím i s reprezentací," dodala.

Na úspěchy ve Valencii bude chtít navázat i v příští sezoně, španělskému klubu se upsala na další rok. "Zůstane určitě půlka toho úspěšného týmu. Nějaké změny budou, ale nic razantního. Já už to mám také podepsáno. Každý rok přemýšlím, zda nezkusit jiný klub, ale nakonec se vždy rozhodnu pro Valencii. Je to kvalitní tým a život je tam super. Co víc si přát?" dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články