Hlavní obsah

Basketbalistka Burgrová: Krize je pryč. Nemůžu se dočkat, až vyběhnu

Po vážném zranění kotníku skoro čtvrt roku nehraje. Pivotka Ilona Burgrová z USK ale trpělivě podstupuje rehabilitace a věří, že se brzy vrátí k basketbalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Burgrová z USK se snaží rozehrát míč přes Charlesovou z USA.

Článek

Budete včas zdravotně připravená na olympijskou kvalifikaci?

Už jsem optimistka, při normální chůzi kotník nebolí. Zvládnu i lehký výklus a snad noha brzy snese plnou běžeckou zátěž. Nemůžu se dočkat, až vyběhnu na hřiště. Čekám na svolení od kondičního trenéra Kaplana, ale nechci riskovat. Záleží i na mém vnitřním pocitu. Od poloviny května, kdy začne reprezentační příprava, bych už ráda šla do všeho naplno.

Ještě nikdy v kariéře jste tak dlouho pauzu neměla, jak ji snášíte?

Ze začátku jsem se snažila být hodně pozitivní, ale když jsem pak každý den strávila tři hodiny na laserové léčbě a magnetu, a k tomu jsem si mohla dovolit jen balanční cvičení na zpevnění vazů v kotníku, tak mě to docela ničilo. Když jsem si teď ale zase mohla sáhnout na balón, byl to hodně povzbuzující impulz a cítím, že krize je pryč. Černé myšlenky už nemám.

Všichni od vás čekají postup z kvalifikace do Londýna, nesvazuje ta role favoritek?

Neměly bychom podlehnout tomu tlaku, v družstvu máme zkušené holky, přitom kliďasky. Z mého pohledu Argentinky ani hráčky Nového Zélandu nejsou zrovna příjemné soupeřky, protože vyznávají hodně tvrdý styl pod košem. Musíme být připravené přijímat rány, a když to sudí začnou pouštět, klidně nějakou i rozdat. Nedopustit, aby nás to rozhodilo, a spíš se držet vlastní hry.

Jak moc pomůže návrat zkušené rozehrávačky Horákové?

Hodně, to je jasné. Tým potřebuje zkušenou hráčku právě na tomto postu. Nemyslím ale, že by Hanku někdo musel přemlouvat. Po té sezóně, kdy hrála nehrála v Rusku, je pro ni reprezentace určitě výzvou. Bude si chtít pořádně zahrát basket a užít si to s námi. Bude podobně natěšená jako já, alespoň doufám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články