Hlavní obsah

Děčín - Prostějov 78:74Stav série 1:1Děčínští basketbalisté vyrovnali semifinále

Děčín

Děčínští basketbalisté vyrovnali stav semifinálové série ligového play off s Prostějovem na 1:1. Soupeře, který je v úvodním utkání deklasoval rozdílem 33 bodů, dnes v domácím prostředí po mnohem vyrovnanějším průběhu zápasu porazili 78:74.

Článek

Děčín po první čtvrtině vedl o devět bodů, ale další dvě desetiminutovky prohrál. "Domácí určitě byli lepší na začátku, my jsme se dlouho probouzeli, a to nás asi stálo jakýsi klid. Nedařilo se nám střelecky tak jako v prvním zápase. Ve druhé půlce jsme se zvedli, ale stejně jsme neuhlídali Sanderse," řekl prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Postěžoval si, že v závěru jeho svěřenci neproměnili dvě šance, když hosté ještě vedli. "Peterson byl volný na trojce a nedal, Venta byl úplně sám na trojce a také nedal. Možná rozhodlo právě toto, ale každopádně bojovnost Děčína a za to, jak šli za vítězstvím od začátku, si asi zasloužili vyhrát," uznal Choleva.

Domácí kouč Pavel Budínský označil zápas za vynikající. "Jak výsledek, tak hra z prvního utkání nás donutila nastoupit s jinou koncentrací a energií. V závěru to byl minisouboj dvou hráčů - Smithe a Sanderse. Jak jsme se dostali do dvoubodového vedení, tak bylo jasné, že pokud budeme proměňovat trestné hody, tak už výhru udržíme," řekl Budínský.

Motivací pro děčínské basketbalisty bylo i to, aby mohli ještě jedno semifinálové utkání odehrát doma. "A to je právě největší odměna pro kluky, protože dneska si hrábli na dno a bojovali, seč jim síly stačily," dodal Budínský.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Děčín - Prostějov 78:74 (19:10, 36:32, 47:48)
Nejvíce bodů: Sanders 22, Stria a P. Houška po 13, Burke 10 - Smith 28, Slezák 11, Cadri-Nicholson 8. Rozhodčí: Vyklický, V. Lukeš, Vondráček. Trestné hody: 36/24 - 16/10. Fauly: 21:28. Trojky: 6:6. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: