Hlavní obsah

Boston - Atlanta 90:84 PPStav série 2:1Kompletní Celtics dorazil Atlantu až v prodloužení

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Bostonu vedou v prvním kole play off NBA nad Atlantou 2:1 na zápasy. Páteční třetí duel rozhodlo až prodloužení, po němž domácí Celtics zvítězili 90:84. Stejným poměrem vede na zápasy také Philadelphia, která zdolala Chicago 79:74. První vítězství si připsal Denver, jenž porazil Los Angeles Lakers 99:84 a snížil stav série na 1:2.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Rajon Rondo (uprostřed) zaznamenal triple-double za 17 bodů, 14 doskoků a 12 asistencí.

Článek

Boston po dlouhé době nastoupil kompletní. Po jednozápasovém trestu se vrátil Rajon Rondo a poprvé od 10. dubna se na hřišti objevil Ray Allen. Naopak Atlantě chyběl zraněný Josh Smith.

Celtics měli v utkání mírně navrch, ale v posledních čtyřech minutách nedali ani bod, a tak se Atlantě díky osmibodové šňůře podařilo vyrovnat. V prodloužení ale domácí hráči odskočili soupeři rychlými šesti body a připsali si druhé vítězství.

Rondo zaznamenal triple-double za 17 bodů, 14 doskoků a 12 asistencí. Paul Pierce nastřílel 21 bodů, ačkoli trefil jen tři střely z pole; proměnil totiž 14 trestných hodů. Kevin Garnett přidal 20 bodů a 13 doskoků. "Dneska to nebyl pěkný zápas, ale kdo říká, že to musí být pěkné? Nakonec se počítá stejně jenom vítězství," řekl po utkání Pierce.

Philadelphia vycítila šanci

Philadelphia po zranění chicagské hvězdy Derricka Rose vycítila šanci a porazila Bulls podruhé za sebou. Sixers přitom ještě deset minut před koncem prohrávali o 14 bodů, ale zbytek zápasu ovládli poměrem 26:7 a jsou o krok blíž k překvapivému vyřazení lídra Východní konference.

Sixers vyhráli i přesto, že stříleli s úspěšností jen 34 procent a trefili pouze jedinou trojku ze 14 pokusů, soupeř totiž byl v tomto ohledu jen o málo lepší. Philadelphii táhl pivot Spencer Hawes s 21 body, Chicago zase Carlos Boozer s 18 body a deseti doskoky. Selhal zato C.J. Watson, který nahrazuje v základní sestavě Rose: nedal ani bod.

Denver uštědřil Lakers těžkou prohru

Denver využil výhody domácího prostředí a uštědřil Lakers těžkou prohru. Nuggets v první půli předvedli osmnáctibodovou šňůru a po čtrnácti minutách vedli už 41:17. Hosté se poté zvedli a v závěru třetí části prohrávali jen o čtyři body, otočit skóre ale nedokázali.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápasy:
Boston - Atlanta 90:84 po prodl. (stav série 2:1),
Philadelphia - Chicago 79:74 (stav série 2:1).
Západní konference - 3. zápas:
Denver - LA Lakers 99:84 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: