Hlavní obsah

Philadelphia - Chicago 89:82Stav série 3:1Basketbalisté Bulls překvapivě na pokraji vyřazení

New York

Basketbalisté nejlepšího týmu Východní konference NBA Chicaga Bulls jsou v úvodním kole play off na pokraji vyřazení. Osmé Philadelphii podlehli 82:89 a v sérii prohrávají už 1:3. Třetí vítězství si v neděli připsaly i týmy Bostonu a Los Angeles Lakers, naopak na 1:3 snížil New York, jemuž k první výhře nad Miami pomohl 41 body Carmelo Anthony.

Foto: Suchat Pederson, ČTK/AP

Basketbalisté Philadephie (v bílém) jsou největším překvapením play-off.

Článek

Sixers čekají na postup z prvního kola play off od roku 2003, nyní je dělí jediná výhra od nečekaného vyřazení vítěze Východní konference. Chicagu se lepí smůla na paty, když se k zraněnému Derricku Roseovi přidal i Joakim Noah, který do čtvrtého utkání nenastoupil kvůli problémům s kotníkem.

Nedělní zápas se zlomil v poslední čtvrtině, kdy za stavu 74:73 trefil domácí Jrue Holiday dvě trojky za sebou. Bulls sice bojovali, ale domácí v koncovce neomylně proměňovali trestné hody a vítězství uhájili.

Hrdinou Knicks Anthony

New York vyhrál zápas vyřazovací části po předchozích 13 nezdarech, přitom ještě v třetí čtvrtině ztrácel na Miami 11 bodů. Do sestavy Knicks se po zranění vrátil Amaré Stoudemire, který k výhře přispěl 20 body. Hrdinou zápasu byl ale jeho spoluhráč Anthony, který poslal 54 vteřin před koncem Knicks trojkou do vedení 87:84.

Miami poté v útoku neuspělo a navíc faulovalo Anthonyho při dalším trojkovém pokusu. Lídr Knicks však proměnil jediný ze tří trestných hodů, a tak na druhé straně snížil LeBron James (v utkání dal 27 bodů) díky koši s faulem na jednobodový rozdíl.

Heat následně faulovali Stoudemirea, který trefil také jen jednu šestku, a měli tudíž šanci na vítězství. Dwyane Wade ale v poslední vteřině neuspěl s pokusem o trojku z otočky a stav zůstal 89:87.

"Chtěl jsem udělat všechno možné, abych se uzdravil co nejrychleji. Hlavně jsem se snažil kvůli spoluhráčům, ale také i kvůli našim divákům, kteří jsou velmi vášniví," řekl po utkání Stoudemire, který si ruku poranil sám, když s ní po druhém utkání série zlostně praštil do skla chránícího hasicí přístroj.

Mečbol pro Lakers

Los Angeles Lakers zvítězili v Denveru 92:88 a vedou 3:1 na zápasy. Vyrovnaný duel rozhodla až poslední minuta, když za stavu 86:86 trefil trojku rozehrávač Lakers Ramon Sessions.

Atlanta prohrála v Bostonu 79:101 a je krok od vyřazení. Boston vedl v třetí čtvrtině až o 21 bodů, ale Hawks tuto část zakončili šňůrou 13:0 a vypadalo to na možné drama. Jenže Celtics nic takového nedopustili a poslední čtvrtinu si bezpečně pohlídali. Kapitán Bostonu Paul Pierce kvůli problémům s kolenem odehrál jen necelých 17 minut, v nichž ale stihl nastřílet 24 bodů.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 4. zápasy:
Philadelphia - Chicago 89:82 (stav série 3:1)
New York - Miami 89:87 (stav série 1:3)
Boston - Atlanta 101:79 (stav série 3:1)
Západní konference - 4. zápas:
Denver - LA Lakers 88:92 (stav série 1:3)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články