Hlavní obsah

Prostějov - Děčín 75:74Stav série 2:1Prostějov prohrával o třináct bodů, přesto nakonec získal druhé vítězství

Prostějov

I ve třetím utkání semifinále play-off basketbalové ligy mužů mezi Prostějovem a Děčínem vyhrál domácí tým. Hanáci dnes zvítězili po dramatickém závěru 75:74, přestože prohrávali až o 13 bodů, a ujali se vedení 2:1 na zápasy.

Článek

Výhru zajistil domácímu týmu Jamar Smith neohroženým průnikem 12 sekund před závěrečnou sirénou. S 21 body byl Smith nakonec i nejlepším střelcem zápasu, i když za první poločas dal pouze dva body. "Klobouk dolů. Vzal koncovku na sebe, rozhodl a zaslouží kredit," řekl děčínský kouč Pavel Budínský České televizi.

"Smith ukázal už v Děčíně, jak je výjimečný hráč ve hře jeden na jednoho. Luboš Stria ho pustil zbytečně do vniku tak jednoduše, ale na druhou stranu to je hráč, který si umí s takovou situací poradit různými způsoby," uvedl Budínský, jehož tým v prvním semifinále na soupeřově palubovce podlehl vysoko o 33 bodů.

Prostějov prohrával v polovině zápasu rozdílem deseti bodů, ve třetí desetiminutovce však manko téměř smazal a napínavou koncovku zvládl lépe. "Ve druhé půlce jsme zjednodušili hru. Víc jsme využívali pozic, které nám soupeř dával, a z toho jsme je trestali," uvedl kouč vítězů Zbyněk Choleva. "To, že jsme se zvedli z minus deseti v poločase, nám zas dodalo nějakou novou energii na to, abychom hráli líp v Děčíně," prohlásil.

Čtvrtý zápas, v kterém se už může rozhodnout o postupujícím, se hraje na severu Čech v pátek.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Prostějov - Děčín 75:74 (15:25, 32:42, 48:50)
Nejvíce bodů: Smith 21, Cadri-Nicholson a Peterson po 15, Pandula 12 - P. Houška 20, Sanders 15, Pomikálek 13, Stria 12. Rozhodčí: Vrážel, Gabara, Hošek. Trestné hody: 18/14 - 12/9. Fauly: 18:20. Trojky: 3:9. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články