Hlavní obsah

Popereme se o finále, těší se děčínský Budínský na bitvu v Prostějově

Děčín

Až do páté a tudíž rozhodující bitvy dospěla semifinálová série play-off Mattoni NBL mezi basketbalisty Děčína a Prostějova. Severočeši totiž ve čtvrtém duelu odvrátili na svojí palubovce mečbol soupeře a po nesmírně obětavém výkonu vyrovnali seriál na 2:2 na zápasy. „Jsme pořád ve hře a popereme se o historický postup do finále,“ poznamenal děčínský trenér Pavel Budínský.

Článek

„Urputné a bojovné utkání v pekelné atmosféře. Tím, jak se série blíží ke konci a oba týmy si uvědomují, v jaké jsou situaci, stoupá napětí a klima houstne. Přesto jsme klíčové domácí střetnutí zvládli, za což patří poděkování hráčům,“ líčil děčínský kouč.

A připomněl, že jeho svěřenci se rychle oklepali z předchozí nešťastné porážky v Prostějově. „Řekli jsme si, že najdeme síly k tomu, abychom si prodloužili sezónu minimálně do příštího týdne. Na hřišti jsme tak i naší zásluhou viděli spoustu fyzických soubojů, úžasných akcí a z nich pramenící reakci diváků. Byla to nejkrásnější kulisa, jakou jsem letos tady zažil. A není nic lepšího, že se zvednout ze stavu série 1:2 a vynutit si pátý zápas. Bude to vyvrcholení semifinále. I když budeme hrát venku, myslím si, že máme šanci. Třeba menší, než soupeř, ale určitě o ní zabojujeme,“ vykládal Budínský.

Jaká je charakteristika současného Děčína podle kouče? „Nepředvádíme ofenzivní basketbal a ví se o nás, že nemáme luxusní střelce. Ale snažíme se výsledky vydřít, rveme se sportovně o každý míč a každou pozici do útoku i do obrany. Hrajeme náročným stylem, který stojí spoustu energie,“ vysvětlil Budínský.

Soukup: Každý nechal na hřišti všechno

Nejlepším hráčem pátečního zápasu byl vyhlášen děčínský Miroslav Soukup: „Neberu to jako svoje ocenění, protože to by si zasloužil celý tým. Každý, kdo nastoupil i na chvíli, nechal na hřišti všechno. Uhlídali jsme Nicholsona, který nám dělal předtím velké problémy. Závěr jsme si zkušeně pohlídali.“

Prostějovský trenér Zbyněk Choleva uznal kvality protivníka: „Děčínští byli lepší od začátku do konce. Obranou a agresivitou nás nepustili do zakončení. Neprosadili jsme se ani pod košem. V závěru jsme zkusili hrát vabank, ale stačilo to jen na zkorigování skóre.“ A kouč připustil, že menší koncentrace jeho svěřenců možná vycházela i z toho, že Prostějovští věděli, že ani porážka pro ně neznamená vyřazení. „Podvědomě hráči cítili, že pořád máme šanci rozhodnout doma. Teď tedy na ten zápas dojde,“ uvažoval Choleva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články